Co-blogging despre Zoolander 2

0 Flares 0 Flares ×

Asta e un fel de exercitiu de co-blogging, un review scris in colaborare cu Fatadinport dupa ce am trait impreuna premiera Zoolander 2, aseara la AFI, la invitatia Ro Image.

Zoolander-2-Movie-Poster

Raluca:

Am aterizat ieri in AFI, la premiera Zoolander 2, impreuna cu Dana – amandoua complet nepregatite pentru distractia foarte… particulara care avea sa urmeze. Nici eu, nici ea nu vazusem prima parte, dar din trailer ne-am dat seama ca o sa fie o uscheala de film.

Ei bine, nu stiu cand a trecut timpul, ne-am amuzat copios si pe final eram pe jos de ras. N-am cuvinte sa descriu nivelul la care filmul asta parodiaza industria de fashion, pe cea de beauty si chiar pe cea a filmului. Ben Stiller e magistral, Penelope Cruz reuseste sa fie yummy ca o bombonica Owen Wilson e cam sters. In plus, nu cred ca am mai vazut vreodata atatea celebritati adunate laolalta intr-un film. Nu ma refer doar la actori, ci si la cantareti, designeri de top, celebritati media si asa mai departe. Cat despre product placement, el se muta in zona de digital: Instagram, Uber, Netflix, Netflix, Netflix (repetat obsesiv).

Sa nu faceti greseala sa luati filmul (sau poutingul) foarte in serios, duceti-va si bucurati-va de el asa cum e si asa cum va intra in istorie, ca un efort cinematografic deosebit, parodie intre parodii. Eu imi propun sa vad si prima parte, cat de curand. Sunt multe referinte la ea in film si simt ca am ratat niste glume.

Pauza de trailer, apoi revenim:

Dana:

​Cand le-am povestit colegilor mei ca merg sa vad Zoolander 2, prima intrebare pe care mi-au pus-o a fost daca mi-a placut Zoolander 1. Nu-l vazusem, deci habar nu aveam ce ma asteapta. Like, no really, chiar nu stiam ce ma asteapta. Banuiam ca o sa fie o comedie coapta in cuptoarele Hollywood-ului, dar nu ma asteptam la cliseul cliseului si la parodia parodiei. Ma rog, asta cu parodia e putin trasa de par, ca nu as putea sa pun degetul pe o scena si sa zic ca parodiaza nu stiu ce alta scena, dar, oricum, filmul e facut in asa fel incat, din 10 in 10 minute sa bufnesti in ras zicand (mai mult ca pentru tine, asa!) “NU SE POATE!”.

Personajele principale sau “personajii” principali sunt meticulos dezbracati de orice urma de inteligenta, fapt care ii face diferiti. Teoretic, daca stau sa ma gandesc mai bine, cam 95% dintre personaje sunt costumate lejer la mansarda, insa hehe, al naibului de haiosi. Zoolander 2 e genul ala de comedie la care nu razi pentru ca poantele sunt super destepte ci pentru ca personajele sunt enervant de naive si retardute. Penélope Cruz e, ca de obicei, ravisanta, fix ca o papusa barbie pe care abia astepti sa o scoti din cutie ca sa o smotocesti. Owen Wilson e … el. Toate personajele lui sunt … nu asa de diferite, dar poate si din cauza ca are privirea aia galesa, vocea dulce si, oh, doamne nasul ala mare si sexy.

Cred ca aceasta comedie o sa placa doar celor care sunt atrasi de acest gen de productii. Incadrarea ei drept o comedie buna sau o comedie proasta e pur subiectiva, dar eu l-as revedea si acasa, cu un castron mare de popcorn in fata.

Bonus: cam asa am iesit din AFI aseara. Cu reflexul de duckface activat. The struggle is real!

12654373_10153442686936417_2422120796071453374_n

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Tags:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Anul si aspiratorul

Nu stiu exact cand mogulii tehnologiei au stabilit ca aspiratoarele vor deveni consumabile, dar pe mine ma afecteaza cat se...

Close