Romanii nu zambesc in poze

0 Flares 0 Flares ×

Unul din comunicatele de presa primite astazi s-a diferentiat printr-o dovada de curtoazie a expeditorului: fisierele, in loc sa fie atasate la mail, sedeau frumos sub forma de link spre Google Drive. Mega eticheta de PR sa nu ai attachment-uri “grele”, face destinatarii fericiti!

Asa ca, inainte sa va port mai departe spre ideea din titlu, frumos e sa facem loc continutului earned de firma de PR trimitatoare, respectiv anuntului de presa neinsotit de “bagaje”.

Screen Shot 2016-03-03 at 20.32.49

Asa. Ati citit, ati vazut despre ce e vorba, deci pot continua. Dau eu fericita click pe link si ajung la un set de poze, printre care una chiar cu designerul floral in discutie.

foto

Moment in care m-am intristat brusc, dandu-mi seama ca din fotografia asta lipseste un zambet larg. E o fotografie de presa, rezultata probabil dintr-o colaborare scumpa cu un fotograf, care a necesitat un minim de efort si care sustine un intreg mesaj de PR, si totusi cel mai important element de decor lipseste: zambetul. Aparenta ca omul ala e fericit si energizat de ceea ce face.

Nu e o situatie singulara, pur si simplu romanii nu obisnuiesc sa zambeasca in poze. Am realizat asta vazand ca tuturor colegilor sau cunoscutilor mei vest-europeni sau americani, in prezenta unui obiectiv foto, le inflorea zambetul pe fata, din reflex. La inceput am considerat treaba asta ipocrizie, dar mi-am dat seama ca e pur si simplu vorba de a imortaliza momentul transmitand un vibe fericit. E, daca vreti, apreciere fata de actul de a fi fotografiat. 

In plus, aproape oricine arata mai bine zambind, deci in primul rand te pui pe tine in valoare.

Si nu puteti sa va suparati pe mine ca v-am atras atentia, uitati ce bebelus frumos ilustreaza articolul!

Si nu puteti sa va suparati pe mine ca v-am atras atentia, uitati un bebelus frumos.

Asadar, suradeti in poze. Largiti zambetul ala, deplasati muschii faciali si miscati colturile gurii spre lateral! O sa faceti riduri de expresie, dar macar sunt bine investite :) Mai ales la ocazii speciale, nimic nu e mai deprimant ca o fotografie cu iz festiv in care sunt imortalizati oameni cu un aspect trist sau serios. Rock that fucking smile!

PS – Am intalnit insuratei care nici macar in pozele de nunta nu zambeau. Bai, ala e apogeul pozelor. Niciodata nu o sa dai mai multi bani pe un set de fotografii, de asta sa fii sigur. Dincolo de faptul ca e jobul fotografului sa te puna in cea mai buna lumina posibil, nimeni nu poate face minuni si, daca tu nu arati fericit si zambitor, rezultatul va fi dezolant.

Foto: Shutterstock.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Amy
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 2. Teodora
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Ziua in care vine menajera

- Descalta-te la usa! Nu face niciun pas in plus! Te-ai sters bine pe talpi? - Adu-ti mancarea pe farfurie......

Close