De ce YouTube imi ameninta serios sanatatea mintala

0 Flares 0 Flares ×

Simplu: pentru ca au introdus recent optiunea de repeat.

Pentru cei ce folosesc functia asta cu moderatie nu e o problema (ma intreb daca chiar exista asemenea oameni?) dar eu tind sa abuzez masiv de ea. Stiu ca puteai sa pui si inainte muzica de pe Youtube pe repeat, dar era ceva mai greu, trebuia sa modifici URL-ul piesei si te trimitea pe alt site. Acesti cativa pasi in plus te faceau sa te gandesti un pic la ce urmeaza sa comiti.

Acum, insa, abuzul a devenit atat de usor: click dreapta pe video – loop.

Totul incepe de la “vai, ce misto e piesa asta, hai sa o mai ascult de doua-trei ori si gata.” Si, cateva ore mai tarziu, ma trezesc cu creierul complet spalat, cu mintea imbibata de piesa respectiva si cu refrenul insurubat in creier. Fara sa imi dau seama cum a trecut timpul, fara sa realizez ce s-a intamplat in timpul asta cu neuronii mei, expusi la acelasi la-la-la.

shutterstock_164760230

Foto: Shutterstock

Cel mai recent mi s-a intamplat asta cu Carla’s Dreams – Sub pielea mea, de ajunsesem sa ma trezesc dimineata fredonand obsesiv “eroina, eroina mea” ca un junkie care isi jeleste doza. Dar pe “loop” au ajuns, fara discernamant, si alte alte hituri de la The Weeknd, Drake sau vai! chiar Adele :(

De-aia zic, acum Youtube imi afecteaza serios sanatatea mintala. Constientizez asta la fel cum inteleg ca, data viitoare cand o sa dau de un refren catchy, n-o sa ma pot abtine sa nu apas click dreapta – loop. Si o sa cedez. Nervos.

Eroina, eroina mea…

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. Ruxandra Ionita
    |   
    • Raluca Oda
      |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
O ipostaza la metrou

Inainte sa se inchida statia de metrou de la Victoriei, am circulat si eu cu metroul candva saptamana asta pe acolo....

Close