WoW – Women on Web, editia 2011

0 Flares 0 Flares ×

WoW 2011, aka Women on Web, este un eveniment organizat de Evensys si prezentat de Activia. Se intampla azi, de la 14, aflandu-se deja la a doua editie. Se naste o mica traditie in randurile femeilor active din mediul online romanesc?

Daca imi permiteti o frivolitate, Women on Web e ca vinul rosu: bun pentru femei daca il consuma (si) barbatii:). Asadar, daca nu participati fizic, puteti urmari evenimentul pe #WOW11.

Reveniti in acest articol pentru impresiile finale de dupa eveniment. Si, pentru a va face o idee, n-ar strica nici sa cititi ideile pe care le-am notat anul trecut, la WoW 2010.

Let’s get a bit of WOW!:)

Later update: Incep sa imi placa foarte mult evenimentele pentru femei. Sunt mai incarcate emotional, mai pline de substanta, de mesaje. Barbatii vin si spun chestii la obiect: atat Costin cat si Vlad Stan au avut powerpointuri la eveniment, chiar daca amandoi le-au adaptat evenimentului, unul cu pisici si celalalt cu copii:P.

Femeile sunt mai creative in prezentari: Sanda Nicola s-a logat pe Facebook in vazul tuturor pe proiector, Cristina Bazavan a folosit un fundal sonor identificat cu o seara inainte la o lectie de vals samd. Insa cel mai mult mi-a placut prezentarea Sandrei Pralong, care a venit in fata audientei cu propria ei viziune despre internet, reconfirmandu-mi ca marile minti pot aduce o substantiala valoare chiar si unui subiect supraexpus precum internetul.

Sandra ne-a reamintit ca internetul ne face pe deplin constienti de lucrurile care ne sunt inaccesibile in carne si oase. Exemplul ei: primele 2 rezultate din Google dupa “women on web” nu au fost relevante pentru eveniment, ci erau doua articole despre libertatea femeilor de a avea acces la pilulele anticonceptionale.

Nu se intampla nimic daca nu aduci internetul in viata reala. Internetul nu vine la tine, nu-ti bate la usa, ci pentru a beneficia de el trebuie sa fii proactiv. Internetul actioneaza ca un mare egalizator dar nu face decat sa-ti largeasca orizonturile si constiinta la fel ca scrisul, cititul, dansul, invatatul unei limbi straine.

Ideea pe care am retinut-o: internetul nu ne schimba viata, ci abilitatea de a constientiza si relationa. Tehnologia ne schimba valorile. In era tehnologiei, cu cat e mai abundent un lucru, cu atat devine mai valoros pentru noi. In mod traditional, cu cat e mai rar un lucru, cu atat e mai valoros, asa ca in offline acumulam, strangem lucruri de valoare. In era tehnologiei, cu cat suntem mai generosi, cu cat impartim si distribuim informatia mai larg, cu atat ea devine mai pretioasa pentru noi.

E o schimbare de atitudine pe care nu o constientizam, dar pe viitor asta va afecta modul in care relationam si in care ubicuitatea va fi mai de pret decat singularitatea.

PS: Felicitari echipei Evensys pentru organizare si sponsorului Activia pentru sustinerea Women on Web 2011.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Lectii de dans: valsul lent

Chiar si fara sa ma uit vreodata la "Dansez pentru tine", stiam ca in spatele miscarilor fluide ale dansatorilor, in...

Close