Where the magic happens

0 Flares 0 Flares ×

Cum mama a fost inginer sef la Braiconf prin anii 80-90, am copilarit printre confectionere, mese de croit si masini de cusut. Cred ca aveam 3 ani cand am venit prima data cu mama la fabrica si m-am lasat “adoptata” de femeile alea cu maini calde si moi care croiau si trageau la masina camasi. Sectiile de productie si de stocare aveau rafturi gigant, adevarate etaje ale unor casute de papusi in marime naturala, unde ma jucam cu ambalaje si cutii fara sa ma plictisesc prea repede. Oricum pe atunci nu existau tentatii care sa imi distraga atentia de la jucariile improvizate.

Tin minte un material rosu cu pauni albastri, probabil destinat vreunui contract de export pentru camasi hawaiiene. Cateva tanti de la croitorie care ma placeau (cum altfel, eram fata “sefei”, o bondoaca nastrusnica) mi-au croit o minuscula fustita pe masura mea. Mandra foc, am bajbait pana la mama in birou sa ii arat noua podoaba. Cand m-a vazut, mama s-a inrosit ca materialul din care era fusta si m-a pus imediat sa ma schimb in hainele cu care venisem in vizita – modelul fiind usor de recunoscut, ii era teama sa nu ii iasa vorbe ca isi imbraca fiicele din materialele fabricii. N-am mai purtat niciodata fustita rosie cu pauni albastri, iar ai mei n-au avut niciodata in sifonier o camasa de la Braiconf.

Saptamana trecuta, aflata in vizita la fabrica Jolidon cu ocazia Cluj Brands Tour, mi-a revenit in nari mirosul copilariei. Mirosul de materiale taiate si cusute, mirosul de masina de cusut incalzita de atata tras tiv, mirosul de bobine groase de ata, mirosul de dantela tinuta in baxuri si de presa de calcat. Pentru mine a fost o experienta complet diferita de restul turului, una pe care n-am reusit sa o exprim pe moment prea coerent. M-am bucurat din suflet sa imi culeg o parte din copilarie din vizita asta.

In Jolidon, competitia a creat si continua sa creeze performanta, iar performanta modele. Este un brand care a supravietuit si si-a incorporat spiritul competitiv in ADN-ul marcii. Un brand format din oameni, idei, creativitate si ambitia de a ramane in top. M-am bucurat de mandria cu care si-au anuntat magazinul online, unde in curand vor putea sa gestioneze si cumparaturile din afara tarii.

Pentru barbatii din tur, vizita in fabrica Jolidon a echivalat cu vizitarea locului “where the magic happens”. Stiti voi, sutiene, lenjerie, dantele, modele noi, creatie, manechine frumos conturate si asa mai departe. Pentru mine a fost tot despre magie, dar a fost mai degraba o regasire a unei magii de mult apuse si confirmarea faptului ca intotdeauna ma voi intoarce cu emotie intr-o sectie de confectii.

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: Farmec, Napolact, Ursus, Jolidon, Electrogrup, Arobs, Liliac, Gimmy, Lumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel Athos, Bistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. sarah
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Imperfect

Imi plac filtrele de pe Instagram. Cateodata se potrivesc obiectului fotografiat, cateodata nu. O data la o suta de poze,...

Close