Top 3 destinatii de weekend in jurul Bucurestiului

0 Flares 0 Flares ×

Nu ne-am mai auzit dinainte de minivacanta de 1 Mai, care intre timp sper ca a devenit o amintire frumoasa pentru voi. Noi n-am planuit o iesire foarte complexa, dar am profitat de zilele libere ca sa mai scoatem nasul din Bucuresti pe ici, pe colo. Mai ales cand vremea o permitea.

Imi place ideea de mini-vacanta la o aruncatura de bat de oras, care iti da un “shot” de relaxare, scutindu-te de costurile cazarii si de drumuri infernal de aglomerate, asa cum sunt cele spre destinatiile populare de weekend: Valea Prahovei si litoralul.

Si ai ce face in jurul Bucurestiului, in caz ca se mai indoia cineva!

Piscina la Snagov

Sunt mai multe piscine in zona Snagov, preferata mea fiind la Vila 23.

Adevarul e ca locul mi-e familiar (si drag) inca pe pe cand era doar o livada cu meri, la marginea lacului, fara mari amenajari. Intre timp a devenit ditamai resortul, cu multe posibilitati de relaxare. In weekendul de 1 Mai piscina era deschisa, dar nu ne-a permis vremea acest rasfat.

Costul intrarii este oarecum prohibitiv: la 75 lei / persoana, e cam cu 50% mai scump decat locurile asemanatoare de prin Bucuresti, minus deschiderea spre lac si aerul curat.

15593524_w

Foto: vila23.ro

Picnic la Mogosoaia

Sunt asa de fericita cu ideea de picnic, incat nu duc dorul gratarelor care au fost scoase in afara legii de cativa ani incoace (cu exceptia spatiilor special amenajate). Pentru ca picnicul mi se pare o alternativa mult mai decenta si mai lipsita de complicatii.

In parcul de langa Palatul Mogosoaia gasesti in fiecare weekend oameni presarati pe cate o patura, dormitand, citind, sporovaind sau jucand ceva. Cand nu te mai concentrezi pe taiat salata si invartit micii, parca se schimba atmosfera!

Foto: simplybucharest.ro

Aventura la Comana

Parcul de aventura de la Comana e deja deschis pe vara asta si are 6 trasee de copii, 3 de adulti, o tiroliana, un perete de catarat si multe altele. De asemenea, tot la Comana poti inchiria o barca (un picut cam scumpa, din cate imi aduc eu aminte, dar era cu motor) ca sa te plimbi pe lac si sa admiri peisajul. Ai la indemana si un restaurant destul de competent, cu specific romanesc – asa ca daca nu ti-ai organizat propriul picnic, ai optiuni – toate intr-un decor idilic.

Cam asta e topul meu pentru mini-vacante in jurul Bucurestiului. Mi-ar placea sa aflu si destinatiile voastre preferate, sunt sigura ca e loc de idei noi si bune!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Adi
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 2. Andreea B
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Trucul esential pentru un selfie reusit

Fara sa fiu o auto-portretista inraita, recunosc ca din cand in cand ma mai dedau pacatului care a imbolnavit retelele...

Close