Vreau să-mi vaccinez copilul

0 Flares 0 Flares ×

Înainte să mă afurisiți, ascultați și punctul meu de vedere. În primul și-n primul rând, mi-este la propriu frică de oamenii cu certitudini, care sunt convinși că dețin adevărul absolut, care îți dau peste bot cu teorii savante demonstrate de maestrul Google. Niciunul dintre prietenii mei apropiați nu intră în categoria asta. Sunt oameni care au îndoieli, care cer sfaturi la greu și, când este vorba de copiii lor, recunosc că au nevoie de ajutor de la oameni competenți, cu patalama în regulă.

Știu pe propria piele că nu toți cei ce se numesc medici sunt și de încredere. Am avut zece ani spondilită anchilozantă, până ce am ajuns la un medic deștept care mi-a infirmat diagnosticul. Știți ce mi-a spus medicul de familie? Acum te trecem la decedați, că boala asta nu se vindecă????!!!!!!!!! Sau merg cu copiii la doctor și sunt trimisă acasă cu picături de nas. A doua zi merg la un altul care le dă antibiotic (copiii nu mai mâncau de vreo două zile din cauza amigdalelor imflamate și a nasului înfundat). Numai că de aici și până la a nega cu totul medicina este cale lungă.

Eu mi-am vaccinat ambii copii cu tot ce era de vaccinat. Am băut cafea în sarcină, mi-am făcut unghiile și m-am vopsit. Nu am mâncat sushi și nici ouă crude, dar nu m-am ferit de varză în timpul alăptării. Am dormit și uneori încă mai dorm în pat cu copiii, i-am alăptat la sân de n-am mai putut, îi pup pe gură (când mă lasă) și îi las cu inima îndoită să plece la bunici, pentru că mi-e dor de ei. Toate astea mă fac o mamă rea? Nicidecum. Și vă spun și de unde știu: copiii mei sunt veseli, fericiți, adaptabili, cel mare are note bune și citește cărți (deși e doar în clasa întâi), se bucură când își văd părinții și dorința lor cea mai mare este să stăm toți patru într-un pat și să ne uităm la filme. Sau să plecăm în excursii, chit că li se face mereu rău de mașină.

Deșteptații via internet pretind că anumite boli au fost eradicate și nu mai este cazul să ne vaccinăm. Pe bune? Adică toate epidemiile care au reapărut în ultima vreme nu ne demonstrează exact contrariul? Vaccinurile dau autism. Atunci cum rămâne cu concluziile celor de la Oxford, Cambridge, Harvard care zic exact pe dos? (nu dau link-uri către studii, căci sunt convinsă că deștepții le știu deja).

Am și eu un mare of: dacă nu îi vaccinezi, nu le dai carne, zahăr și vegeta, ține-i acasă și fă-le homeschooling, căci, nerespectând regulile colectivității, mi-i pui și pe ai mei în pericol. Tu nu tratezi betahemoliticul, dar asta înseamnă că mie îmi zdruncini tot sistemul de credințe (trebuie să-mi țin copilul sănătos, betahemoliticul poate da probleme cu inima dacă nu este descoperit și înlăturat). La o adică, copiii mei sunt mereu pe muche de cuțit din cauza TA! Să te ia dracu’ pe tine și pe toate balivernele tale verzi! Ai impresia că ești singura care știe să citească? Dacă am decis să aleg calea vaccinurilor, tu, așa doldora de informații cum te pretinzi, ar trebui să dai dovadă de bun simț și de respect față de alegerile mele. Eu nu îți spun că nu e bine să iei păstură dimineața, la prânz și seara și nu boicotez Plafarul. Vreau să fie și eu liberă ca tine să merg pe drumul meu. Și să-mi cresc copiii cum cred de cuvință. Cu alte cuvinte, nu mai fi atât de vocală, că vei da în țățism.

Nu cred că poți trăi doar cu lumina soarelui, că trebuie să lași bebelușii să plângă sau să nu vorbești despre Dumnezeu (de teamă ca nu cumva copilul să se facă budist în adolescență și să te acuze că ai vrut să-i ascunzi adevărata cale).

Și, între noi fie vorba, dacă ar exista un vaccin contra prostiei, ar trebui să fie dat gratuit și obligatoriu unei mase mari de oameni.

leu

Sursă foto: photo.sankei.jp.msn.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Florin Grozea
  |   
 2. Ana
  |   
 3. Alina
  |   
 4. Viorel
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
The Theory of Everything, filmul la care am plans

Sa nu va imaginati un film plangaret, cu scene voit dramatice, al caror scop declarat e sa stoarca lacrimi in schimbul...

Close