Vinerea, zi scurta

0 Flares 0 Flares ×

M-a inspirat articolul lui Zicu si scriu pe fuga, nu cumva ma prinda 12 noaptea fara articol pe blog. E vorba de vinerea ca zi scurta si ce poti face cu ea.

N-am lucrat niciodata la stat asa ca nu credeam ca ma voi bucura vreodata de un asemenea deliciu. Dar compania la care lucrez are, pe perioada verii, o politica interesanta:

Bre, vrei sa fugi in weekend la mare sau la munte? Pui pixul jos vineri si pleci in concediu? Mai ai una, alta de rezolvat prin afara biroului?

Bun, uite cum facem. Lucrezi matale de luni pana joi cate 2 ore o ora in plus pe zi, si vineri poti sa spargi usa la jumatatea zilei. Evident, daca n-ai meetinguri sau chestii urgente.

Dar stai asa, si mai bine. Stii cum facem sa nu ai vinerea deadlineuri si meetinguri urgente? Instalam o politica, cum ca pe aceeasi perioada a verii sunt descurajate intalnirile si termenele de predare, pe cat posibil, vineri dupa-amiaza. Ca sa nu ramana totul doar in teorie, sa iti dam si un context clar in care sa te desfasori. Evident, nu e interdictie, dar pe cat se poate.

Fratilor, deci nu va spun cat ma incanta pe mine politica asta. Abia astept sa vina vara si de drag muncesc extins de luni pana joi (oricum, legatura dintre productivitate si orele de lucru este una fragila si incercata, dar legal lucram the 40-hour workweek.

Iar senzatia aia… mmm, senzatia aia cand e vineri, ora 1pm si tu parasesti biroul. Ti-ai mutat intalnirile, deadlineurile, toata lumea e la curent cu ce se intampla. Ai tras ca spartul toata saptamana si acum ai primit cadoul.

E soare afara, ai un weekend luuuung in fata si parca nu stii ce sa faci cu atata timp liber, mai ales daca partenerul termina programul tot la 6. E ca si cand gasesti bani pe strada. Ca si cand nimeresti cel mai dulce pepene de pe taraba. Ca si cand nimeresti la piscina si e liber, o ai doar pentru tine. Oh, wait, asta se poate intampla vineri la ora 1pm!!

shutterstock_146971178

Foto: Shutterstock

So yeah. Programul scurt de vineri este da shit, chiar daca eu platesc pentru el de luni pana joi. Il percep ca pe un beneficiu si ma incarca moral de nu se poate pe perioada verii, mai ales cand pot sa plec in vacanta, iar prietenii de pe Facebook dau checkin de pe plaje turcoaz.

Iar vara asta planuiesc sa fiu la Therme in fiecare vineri dupa-amiaza, ca am auzit ca au acoperisul retractabil. Imi pot doar imagina cat de bine o duc bugetarii pe toata durata anului :)

Apropo, articolul asta e scris vineri seara la 9 jumate, la birou. #fml. Dar las’ca vine ea vara!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. Add
    |   
    • Raluca Oda
      |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
#WiseChoices: Sticksurile de legume chiar merita efortul

Ca tot sunt setata pe ziplocks in ultima vreme, am zis sa va arat si o alta intrebuintare pentru ele....

Close