Razboi psihologic cu vecinii de vizavi

0 Flares 0 Flares ×

O consecinta a sistematizarii aberante de pe Iancului este ca, evident, lumea s-a mutat cu parcarea pe stradutele adiacente soselei. Si cum pe partea cu blocuri lucrurile deja atinsesera de mult limita sufocarii, singurele locuri in care mai poti parca sunt gasite pe partea cu vilutele de vizavi.

Peisajul dominat de case este ceea ce m-a castigat acum patru ani, cand imi cautam apartament. Stradutele astea mi se par desprinse dintr-un altfel de Bucuresti, oferind simetria confortabila a caselor “tip”, inconjurate de gradinite pline de verdeata, garduri deseori scunde si o atmosfera de linistita vecinatate. E ceva diferit, incomparabil, sa vii acasa si sa NU dai exclusiv de blocuri de beton.

1071689_10151486185291417_1166130091_o

Din pacate, atmosfera nu mai e la fel de zen acum, cand s-a declansat un adevarat razboi psihologic intre locatarii vilelor si noi, amaratii de la bloc, nevoiti sa le invadam trotuarele. Pentru ca, in mod firesc, pe strazile cu case e mai liber, mai gasim si noi un loc in dreptul gardului (NU al portii!) unde ne lasam masinile.

Problema e ca acesti locatari sunt teritoriali nu doar cu poarta, curtea, gardul – ci si cu trotuarul si carosabilul din dreptul gardului lor.  Pentru ca ei **trebuie** sa parcheze in dreptul curtii cea de-a doua masina, prima fiind parcata in curte. Ei **trebuie** sa aiba liber spatiul din dreptul gardului, desi e domeniu public.

Si efectiv nu inteleg ca, in calitate de platitori de taxe pentru spatiul ala public, avem acelasi drept sa parcam acolo. In loc sa se alature vocilor care protesteaza fata de aberatia de pe Iancului, prefera sa recurga la gesturi atribuite de regula melteanului roman. Iar asta se traduce, in cel mai bun caz, in stergatoare ridicate. In cazuri extreme (si destul de dese!) se recurge chiar si la distrugerea masinilor: zgarieturi, brate de stergator rupte, cauciucuri taiate, oglinzi rupte.

Iar politia (de altfel foarte vrednica in a pazi nenorocita aia de banda 1 de pe Iancului) ridica din umeri. “N-avem domle ce sa le facem. I-ati vazut facand asta? Aveti dovezi? Ca asa-i la romani…”

Asadar, verdeata de pe stradutele adiacente Iancului – Vatra s-a transformat acum intr-o veritabila jungla. Si asta adauga la frustrarea fata de Primaria de sector, Primaria generala, Politia rutiera, locala si de proximitate si toti ceilalti platiti din bani publici care saboteaza efectiv vietile unor cetateni nevinovati.

Pana una alta, in disperare de cauza, am conceput anuntul de mai jos si merg cu foile in masina, ca sa le proptesc pe toate gardurile in dreptul carora parchez. E trist ca trebuie sa recurgem la asemenea gesturi, dar politistul de proximitate, care ar trebui sa stea de vorba cu cei ce abuzeaza revendicandu-si spatiul public, e feeric dar lipseste cu desavarsire.

12525511_10153432567696417_7779904958591903266_o

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Dan
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 2. Raluca Oda
  |   
 3. ionut
  |   
  • Raluca Oda
   |   
   • Raluca Oda
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Modernizarea Soselei Iancului, o bataie de joc

Daca Politia Romana este atat de activa in social media in ultima vreme, poate dau si de articolul asta. Cu...

Close