De ce merg cu UBER

0 Flares 0 Flares ×

Discutia despre prezenta UBER in Romania (momentan, doar Bucuresti) are potential infinit, mai ales daca atacam si sub-capitolul “soferii UBER si taximetristii – asemanari si diferente”. Se spune ca prima categorie ar fi privilegiata, pentru ca desfasoara aceeasi activitate dar prevalandu-se de obligatiile la care e supusa cea de-a doua. Si, aparent, cu cat mai putini verificabili sunt soferii care ne duc prin Bucuresti de colo-colo, cu atat mai mari sunt riscurile la care ne supunem noi, pasagerii.

N-am auzit baliverne mai mari, sincer, in conditiile in care taximetristii formeaza cea mai mizerabila specie urbana. Marea majoritate sunt o plaga pentru traficul rutier si un imens set de riscuri pentru pasagerii pe care ii transporta. Atat masinile, cat si atitudinea le sunt infecte, devenind o sursa interminabila de materiale de presa si vaicareli in social media: asalturi, crime, violuri, furturi, accidente rutiere samd.

Prin comparatie, UBER este o gura de aer proaspat, la propriu si la figurat. Am mers nu doar cu “masini straine”, ci si cu Loganuri si Sandero. Ba chiar inclin sa cred, din ce masini aud ca le sunt repartizate unor utilizatori, sa cred ca am eu karma proasta, ca nu mi-a tras niciodata vreo limuzina la scara.

Dar sa lasam snobismul si sa vedem esentialul – soferi civilizati, masini curate, conduita buna in trafic. Daca mai adaugam si lipsa targuielii dupa rest sau a asteptarilorde bacsis, intelegem cum UBER este, practic, rasplata karmica pentru ani de suferinta in masinile galbene, adevarate temple pe roti ale meltenismului urban.

Din ziua in care s-a lansat UBER, mi-am promis sa nu mai calc intr-un taxi decat fortata de imprejurari – daca nu gasesc masina prin aplicatie sau daca sunt in alt oras. Pana acum, m-am tinut de promisiune. Iar peisaje de genul celui de mai jos imi aduc aminte ca fiecare zi in care nu intretin economia nesimtirii rutiere din orasul meu e o zi buna.

taxi

4 taxiuri insirate pe trecerea de pietoni ocolesc coloana de soferi care stationeaza la semafor. Din spate a mai venit inca unul.

PS – daca va faceti cont UBER prin linkul asta (sau daca va descarcati aplicatia direct de pe mobil si introduceti la Free Rides codul “ralucap13” – castigati si voi, si eu, o cursa gratis in valoare de pana la 40 lei. Ultimate win-win, vorba aplicatiei.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Sorin
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 2. limuzina bucuresti
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
M-am apucat si eu de alergat

Ce sa spun, la mine, in Parcul Circului, toata lumea alearga. Dimineata devreme, cand merg copiii la scoala, dupa 5,...

Close