La shopping de tricouri intelepte

0 Flares 0 Flares ×

Putem sa ne luam un moment si sa ne uitam mai atent la tricourile acelea inspirationale pe care le gasesti prin orice magazin? Stiti voi care, alea cu scris visator pe piept, cu alegorii, cu indemnuri la a-ti implini destinul si a visa dincolo de nori.

De fiecare data cand intru intr-un magazin de toale ma amuz cu tricourile astea pline de intelepciune. Ieri, insa, am trecut la nivelul urmator – am documentat problema in cateva din cele mai populare magazine din mallul de langa casa.

Am inceput in Pepco, unde pe langa caserole, fete de perna, tavite de cuburi de gheata trona si motivationala. “Love is the best thing that can happen to a person”, sustinea un tricou negru, simplu, agatat pe un umeras langa o geaca rosie de fas.

Incurajata, am urcat spre magazine mai specializate pe haine. In C&A, am aflat ca “Ain’t no mountain high enough” de pe o bluza cu maneca lunga si sclipici. Alaturi, un tricou cu Droopy evidentiat in paiete trecea la call to action-uri: “Keep cool and simply smile!”. Era redus cu 30%

Koton o ardea puternic motivational, la 24 de lei: “Life is about trusting your feelings. Don’t let little things break your happiness. This is the beginning of your future.” N-am rezistat si am facut un selfie, ca ma strecurasem cu tricoul in cabina de proba. La naiba, era dubios daca imi notam atata text in carnetel direct in magazin, s-ar fi uitat vanzatoarele ciudat la mine.

IMG_4357

La Orsay ma asteptau o bogatie de mesaje pe la 60-70 lei bucata, din care spicuim:

“You only live once. One of the happiest moments in life is when you find the courage to let go of what you cannot change.”

“Imperfect – so what. Nature is a language you can’t read”.

“Dream. There is always time for inspiration. Take a break and enjoy the little moments.”

“Head vs heart. Simplicity takes courage”

“Daydreaming. Life is amazing”

“Dream higher than the sky”

Mi-a placut cum oferta lor vestimentara nu s-a complacut in a avea foarte mult sens, punand accent mai degraba pe starea de visare, ca si cum ai fi fumat. Serios, dupa ce te delectezi cu lectura catorva tricouri de la ei, simti ca pasesti pe norisori.

IMG_4359

New Yorker stia cum sa puna problema: mai taios, asa. “Dream big. Quit your job. Buy a ticket. Get a tan. Fall in love. Never return” – wanderlust la reduceri (24 lei). Tot de acolo, de pe un tricou gri, banal, cu maneca lunga am aflat si ca “Happy girls are the prettiest“. Ce bine ca nu e nevoie si de o tzoala mai acatarii sa fim “prettiest”, tot ce ne trebuie e sa fim fericite.

Nici din Reserved n-am iesit cu tolba goala: “Dream. Everything starts with one. The only limits in life are the ones you make”.  As zice ca nu strica sa o arzi legal, deci ar mai fi si limitele societatii in care traiesti, dar probabil n-au incaput pe tricou. Doua rafturi mai incolo, un tricou portocaliu profetea optimist, in ciuda celor -16 grade de afara: “Hello sunshine, it’s going to be beautiful”.

Plus:

IMG_4376

In ordinea numerelor de pe tricou ( :D )

“Believe in your dreams”

“If you want something you never had CREATIVE you have to do something you’ve never done”. In ciuda fracturii de topica, asta era semnalat ca fiind bumbac organic, 30 de lei.

“Happy everyday. When nothing is sure, everything is possible” – pentru hipioata din tine.

M-am mutat in Stradivarius. “May the next time be a period of beautiful transformation!” mi s-a urat imediat, la 40 de lei. Pentru variatie, un tricou suspina poliglot: “La vie e faite de petits bonheurs” in timp ce o bluza cu imprimeu de conversi leopard inghesuia o groaza de sfaturi la gramada: “Wake up early. Drink coffee. Begin. Show people who you are. Stay positive. Let’s (sic) life surprise you. Dress well. Keep the wild in you. Trust your instincts. Feel good and go”.

IMG_4389

 

Bershka nu se dadea in laturi de la word play: ” Yes is more. Positive vibes only” solicita un tricou din gramada de soldari. Un nene batraior, paznicul magazinului, patrula pe langa niste rafturi cu omisiuni lexicale: “It may not be easy but will be worth it.” Tot de acolo am aflat ca “You are someone unique. Be who you want to be” – 40 de lei.

IMG_4390

Am incheiat turul fulminant in Pull&Bear:Forget the rules! If you like it, wear it.” Nu de alta, dar nu mai aveam resurse emotionale sa continui calatoria spirituala prin mall. Aflasem tot ce aveam nevoie sa stiu.

Imbarbatata, m-am intors in Reserved si mi-am cumparat tricoul cu singurul mesaj in care cred si care mi se parea dincoace de limita penibilutului:

“Everybody wants to change the world, but nobody wants to change.”

reserved

Dupa care evident ca am ajuns acasa si am descoperit inca niste motivationale prin sifonier, luate pe la inceputurile trendului:) Dar hey. Sunt ale mele si mi le asum!

Oare la voi in sifoniere ce intelepciune se gaseste? 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. o femeie
    |   
    • Raluca Oda
      |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Eu si Fiat 500. Episodul 3 – cum mi-am gasit masina in 5 minute

Din episodul anterior: http://raluxa.com/fiat-500-3/ Dupa ce ne-am intors din luna de miere, am ramas cu gandul la Fietel. Conduceam Ford...

Close