Therme Bucuresti arata extraordinar, dar…

0 Flares 0 Flares ×

…cei ce pot sa iti strice experienta acolo sunt oamenii. Initial pariam pe bizonii care o sa dea navala, dar it turns out ca pot fi chiar angajatii.

Intr-adevar, imensul spa de langa Bucuresti este amenajat intr-un mare fel. Am fost aseara si, chiar daca ma simteam ca la deschiderea unui mall, am ramas impresionata de grandoarea proiectului, dar si de atentia la detalii. Mergeti, ca n-o sa va para rau dupa bani.

therme bucuresti

Dar.

La receptia Therme Bucuresti, domnisoara care ne-a dat bratarile ne-a zis ca in restaurantul a la carte din Elysium, zona cu saune unde voiam noi sa cumparam acces, nu se intra decat cu halat. Pe care il putem inchiria de la ei, of course. Perfect, am inchiriat si halat si prosop (24, respectiv 15 lei) ca sa putem intra acolo sa mancam.

Cum intraseram pe la 21:30, am mers in recunoastere la restaurantul respectiv, intreband daca au un program de lucru diferit de restul spa-ului. Nu, nu aveau. Super, mergem sa ne dam in tobogane, sa ne relaxam in jacuzzi-uri si ne intoarcem la 12:20 sa mancam repejor inainte de inchidere, 40 de minute fiind un interval rezonabil pentru o comanda rapida (oricum imi imaginam ca ne vor spune ei ce au si ce n-au timp sa ne faca de mancare in intervalul asta).

Restaurantul – inchis. Si cel de jos din Palm la fel. Voiam sa stam pana la ora 1, cand se inchidea spa-ul, dar n-aveam nici macar de unde sa ne mai cumparam o apa, asa ca am plecat.

Dar in drumul nostru spre vestiar ne-am dat seama ca hey, noi de-aia inchiriasem “tinuta de gala” si hey, mersesem si sa verificam programul restaurantului in prealabil deci hey, ce-ar fi un refund pe banii de halate. To be fair, oamenii s-au conformat si ne-au returnat banii,  dar asta nu inseamna ca n-am plecat de acolo flamazi si deshidratati. Iar daca nu ne gandeam sa ne cerem banii inapoi, erau 96 lei ( 24*4) cheltuiti aiurea.

In plus:

 • Oamenii de la pool bar se misca greu. Dar greu, nene. Si nu ca sunt coplesiti de comenzi. Aseara la 21:30 erau 750 oameni in tot Therme-ul, capacitatea maxima anuntata fiind 4.000 de persoane. Iar pool bar-ul nu era deosebit de aglomerat, cel putin nu incat sa fie scuzabil sa astepti 10 minute o cola light.
 • Also, nu va luati margarita, este o chestie meschina, cu aspect de zeama murdara, turnata intr-un pahar de Cosmopolitan / Martini, fara sare pe buza paharului, lime sau gheata pisata. Barmanul nu stia ce e ala “pahar de margherita”, m-a intrebat de doua ori cum arata, care e diferenta fata de ce-mi daduse. Da, e 18 lei cocktailul, dar asta nu e o scuza, mai bine servesti bere la doza.
 • Peste tot ai senzatia ca esti controlat / supravegheat. Ati zice ca asta e bine pentru ca ne protejeaza de comportament bizonic, dar supravegherea asta se produce cu un soi de incruntatura si cu o atitudine de serif de Vestul salbatic. Nu toti angajatii care stau cu ochii pe clienti sunt asa, dar destui cat sa te incomodeze.
 • N-am vazut nicaieri colace de salvare, nu stiu daca acei gardieni sunt si salvamari in acelasi timp.
 • Te trezesti ca nu ai voie chestii care, de fapt, nu sunt afisate nicaieri, iar gardienii ti le explica prin “nu aveti voie, daca va las o sa iau penalizare 10% la salariu”. Ca de exemplu coborat pe scarita metalica in piscina cu valuri. Cam asta e dialogul uzual:

– Nu aveti voie.

– Unde scrie?

– Nu aveti voie.

– De ce?

– Pentru ca nu e voie si ma penalizeaza la salariu daca va las.

 • Uneori dulapurile din vestiar pot fi murdare in mod foarte evident de ramasite de amenajari interioare (niste praf de var, niste pietricele) si atunci femeia de serviciu pe care ai rugat-o sa iti stearga dulapul ca sa iti poti lasa geanta si geaca simte nevoia sa se justifice ca nu ea, alti oameni care au folosit dulapul inainte l-au murdarit. Desi n-ai deloc chef sa investighezi ci pur si simplu vrei ca timpul platit de tine sa nu treaca in asteptarea prelungita a unei carpe, ci in valuri si bule.
 • gardianul din zona de receptie este gata oricand sa iti dea sfaturi despre deontologie si viata.

In rest, ramane cum am stabilit. Therme Bucuresti e minunat, desi uneori termenii si conditiile te pot surprinde. In plus, abia s-a deschis, asa ca sper ca anumite lucruri sa se remedieze in timp, inclusiv cele din articolul asta. Iar clientii, cel putin cei de vineri seara, nu sunt chiar cei de strand de cartier, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Data viitoare ma duc in timpul saptamanii, fingers crossed poate e si mai liber.

Foto

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Liviu
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 2. alina
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 3. Alex
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 4. sin
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Modalitati de a scapa de stres in 2016

Probabil ca nu sunt singura la care 2016 s-a revarsat cu tot cu taskuri si cu tot felul de chestii...

Close