The Martian (2015)

0 Flares 0 Flares ×

Am fost atat de ocupata zilele astea cu Webstock, masini si pisici, incat n-am apucat sa va povestesc de filmul grozav pe care l-am vazut saptamana trecuta, la cinema in Baneasa: The Martian.

themartian

Poate ati mai auzit de el, poate ati citit review-uri sau chiar ati dat o fuga la cinema sa il vedeti in weekend. Daca nu, filmul abia a intrat joi in cinematografe, asa ca mai aveti ocazia.

Pe scurt, e un film-eveniment, de neratat. Ceea ce il face unic este ca e cea mai fidela dpdv stiintific productie cinematografica a tuturor timpurilor. Echipa, in frunte cu regizorul Ridley Scott (care a dat lumii seria Alien), a colaborat strans cu NASA ca sa produca un film la care orice geek sa se uite cu incredere, cu un scenariu inspirat din romanul cu acelasi nume scris de Andy Weir.

Filmul seamana foarte mult cu Gravity, centrandu-se pe un personaj suficient de motivat sa se salveze singur, chiar daca a ramas “captiv” in spatiu, respectiv pe Marte. Despre subiectul filmului aflati foarte multe (chiar prea multe, daca ma intrebati pe mine) din trailer.

Se poate, totusi, sa avem niste trailere mai putin revealing?

Ce nu face The Martian? Nu naste controverse, asa cum a facut-o Interstellar, a carui premiera a generat o serie de discutii despre posibilitatea, imposibilitatea sau probabilitatea unora din fazele din film. La The Martian, totul e clar si poarta stampila unei documentari care atinge pragul istoric al acuratetei intr-o productie SF (cititi mai multe pe tema asta).

Latura umana a personajului jucat de Matt Damon este foarte bine evidentiata prin doua trasaturi de caracter: problem solving si umor. Matt face un rol absolut minunat, reusind sa transmita pe tot parcursul filmului un mesaj optimist, dar si sa te tina in priza in momentele incordate. De notat, de asemenea, coloana sonora, care s-a potrivit ca o manusa cu actiunea si a adus o nota de umor in plus.

Ce nu mi-a placut la The Martian? Dintr-un motiv care imi scapa, l-am vazut in 3D. Asta desi filmul nu are deloc faze 3D-worthy si nu e avantajat de nota intunecata pe care o ofera ochelarii de pe nas. In schimb, nu stiu cum o fi in 4DX, ca l-am vazut si in programul de la Mega Mall.

All in all, o experienta cinematografica ce merita incercata. Si o mica glumita pentru cine a vazut Saving Private Ryan si Interstellar:

mattdamon

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. Memes
    |   
    • Raluca Oda
      |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Un pic de eticheta la deschiderea usilor

Cred ca usile astea cu fotocelula, care gliseaza sau se rotesc automat, ne cam fac sa uitam cum ar trebui...

Close