Sport pentru toate varstele

0 Flares 0 Flares ×

Cand ma uitam in copilarie pe cataloagele Neckermann care mai ajungeau prin casa, nu constientizam ca poti sa iti comazi orice din paginile alea. Pentru mine erau doar o fereastra spre lux, spre o lume complet diferita, iar paginile erau devorate cu nesat, de la haine la gadgeturi si tot asa. Nu stiu daca generatiile care au crescut direct in Romania postrevolutionara isi dau seama ce insemna sa rasfoiesti pe vremuri un asemenea catalog. Mi-e dor de senzatia aia de “wonderland” emanata de volumul cel gros si in continuare astept in Romania un serviciu asemanator (sa poti comanda orice dintr-un singur catalog).

Pe la paginile cu haine, modelele in care trebuiau sa se regaseasca cam toate segmentele de cumparatori nu erau doar fete zambitoare si frumoase. Pozau acolo oameni de toate varstele, inclusiv pensionari cu parul alb ca laptele, cu pielea bronzata, imbracati in trening si cu alura celor care se mentin in forma. Erau batranii lor.

In Romania, imaginea cu care au fost si sunt asociati automat pensionarii contine camasi vechi si cu o basma pe cap. Batranii nostri nu isi traiesc anii de pensie pentru a vedea lumea si a se bucura de ultimele capitole din viata, ci ca un lung preludiu la inmormantare, presarat cu medicamente, nevoi, sacose de piata si in general un imens gol in viata pe care il umplu cu supa, borcane de muraturi si dupa-amieze pe banca din parc.

Cand am fost in vizita la Gimmy in Cluj Brands Tour, am inteles pozitionarea si abordarea gandite de Liviu Alexa: sport pentru toate varstele. Sala de fitness, in mod generic, nu ar trebui sa fie un club exclusivist si glossy orientat doar pentru cei tineri, eventual deja in forma. Ea ar trebui sa serveasca si celor incepatori, celor mai in varsta, acelor paturi sociale care n-au mai luat demult contact cu sportul si viata sanatoasa. Ar trebui sa fie pur si simplu o destinatie normala, nu una exotica.

Sper ca Gimmy, ca si concept de sala de sport pentru oamenii normali, sa reuseasca. Pentru ca daca reuseste va deschide o nisa, nascand concurenta in beneficiul consumatorilor. Practic, daca le reuseste lor, vor dori si alte branduri sa abordeze segmentul asta, inclusiv in alte orase (nici la Bucuresti n-a ajuns inca trendul batranilor care sa faca sport). La fel, daca Gimmy reuseste sa impuna un standard in privinta spatiului dedicat sporturilor, ca si al igienei si esteticii intr-o sala de sport, atunci beneficiul e doar al nostru, celor ce cautam o sala decenta.

Pariez ca Gimmy n-o sa vina prea curand la Bucuresti, din pacate. Asta in detrimentul cardului meu de abonat pe viitorii 10 ani, card primit cadou la Cluj. Dar sper sa vad candva si aici modelul de business pe care l-a adoptat Gimmy: sport pentru toate varstele, in conditii civilizate si la preturi care sa nu intimideze si sa nu lase inauntru doar snobi si fite.

Pana una alta, mi-ar placea sa vad oameni in varsta facand macar jogging in parc, daca la sala nu ii gasesc.

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobs, Liliac, Gimmy,Lumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel Athos, Bistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. constructii
  |   
 2. vienela
  |   
 3. Miruna
  |   
 4. AndreiS
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Stiti ce e ala un panou fotovoltaic?

Eu nu stiam. Si am aflat pe o ploaie si un frig de exceptie, in Cluj Brands Tour, epopeea aia...

Close