Social media strategist, intre comunicare si customer service

1 Flares 1 Flares ×

Partea sensibila la social media e confluenta dintre reactiv si proactiv. Practic, daca te numesti social media strategist dar tot ce faci e comunicare de tip reactiv, vei ramane toata viata un reprezentant de “serviciu clienti” pe social media, raspunzand la plangerile utilizatorilor si raportandu-le mai departe. Cheia este sa razbesti printre proceduri etanse, bugete fixe si viziuni opace pentru a putea implementa idei si strategii noi, realiste si masurabile. Doar daca esti proactiv si iti aduci propria viziune te poti numi cu adevarat strateg in social media.

Pentru companii prezenta si activitatea in retelele sociale este un domeniu nou, eterogen si foarte alunecos, care trebuie inghesuit intr-un departament si incorporat in roadmapul de comunicare, asa ca momentan social media trebuie sa insemne inovatie, ca sa nu se transforme in customer service. E bine de retinut, intr-o industrie care inca incearca sa mai stabileasca job title-ul corect si salariul ideal.

Sa privim un pic in exterior. Cine e social media strategistul de afara? Aparent e barbat, a absolvit o facultate de marketing sau comunicare, se dovedeste versatil si capabil sa-si asume riscuri si sa agrege mai multe departamente din companie. Ce face un social media strategist afara? Implementeaza si promoveaza initiative noi, masoara si raporteaza ROI-ul (reintoarcerea investitiei), dezvolta si indeplineste strategii si planuri, gestioneaza o echipa, tine relatia cu agentiile, monitorizeaza mentiunile despre brand si competitie, interpreteaza rezultatele.

Mai multe detalii despre joburile in social media internationale gasiti in infograficul de mai jos, preluat de pe www.digitalbuzzblog.com.

Social-Media-For-the-Career-Minded

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 1 1 Flares ×
Comments
  1. Tudor Galos
    |   
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 1 1 Flares ×
Read previous post:
Tu cum ai reactiona daca ai fi rapit? Eu am supravietuit!

Esti blogger cunoscut, deci o persoana publica in industria de online. Ai trafic, faima, cititori, bani, campanii, gadgeturi, masini in...

Close