Idei pentru acasa: cum mi-am organizat sertarul de medicamente

0 Flares 0 Flares ×

Sertarul de medicamente a fost intotdeauna o zona de conflict interior intre Raluca cea lenesa si OCD-Raluca. Mai mult, a fost o sursa de nedumerire pentru Baiatul Dragut, care nu stiu daca a reusit sa gaseasca de 3 ori medicamentul de care avea nevoie (sau, mai degraba, solutia la problema lui, ca nu intotdeauna stia ce medicament cauta). A fost si cauza multor nervi, iscati de fiecare data cand rascoleam minute in sir pana sa gasesc un medicament. Deseori chiar  rasturnam cutia pentru ca Murphy nu doarme si pastila de care aveam se gasea la fundul “sacului”.

In privinta tipului de stocare, am trecut prin clasica cutie de pantofi, prin cutii mai mari si mai mici, rafturi de dulapior (chiar si compartimentate), dar m-am oprit la o cutie mare din IKEA, din ratiuni de volum. Pur si simplu trebuiau sa imi incapa toate medicamentele intr-un singur loc.

In cutia asta au loc – dar ordine tot nu se facea de la sine.

ikea

Asa ca urmatorul pas a fost sa le grupez pe functionalitatea medicamentului, organizandu-le in pungi ziplock de diverse marimi, etichetate mare, vizibil. Pentru asta am folosit pungi ziplock din IKEA, etichete autocolante (se gasesc la raionul de papetarie din oricare hypermarket) si un marker permanent.

Cu ele, am organizat tot continutul sertarului dupa problema care ne trimite la el. 

IMG_5365

Priviti, de exemplu, punga etichetata “Raceala”: are in ea diverse, de la termometru la pliculete de Fervex, pastile de Paracetamol, un spray de desfundat nasul, tablete pentru gat, sirop de tuse. Stim exact spre ce sa ne indreptam cand avem nevoie.

IMG_5358

Si tot asa, mai departe: analgezice pentru diversele dureri, dezinfectante de toate soiurile, vitamine, antibiotice. Medicamente de ochi, de nas, de stomac (acumulate in mod evident in timp, prin diverse boli). Chiar si o punga separata pentru pansamente.

IMG_5355

Sa nu radeti ca am definit functionalitatea medicamentelor in mod empiric. Asta e, n-am studii de specialitate, dar nici nu-mi trebuie o etichetare foarte avansata din punct de vedere medical, ci doar o serie de categorii care sa ne ghideze. Ca sa nu stam sa rascolim cutia fara sa stim macar ce cautam, intrebandu-ne “cum se chema antibioticul ala pe care mi l-a dat medicul ultima oara?”. Am pus inclusiv retetele in pungile respective, ca sa avem indicii despre cum se ia medicamentul respectiv sau sa stim ce trebuie sa cumparam in caz de.

Avantajul fata de compartimentarea fixa este ca pot folosi pungi de diverse dimensiuni, in functie de cantitatea de medicamente pe care le detinem din categoria respectiva. In plus, sistemul e mai flexibil pentru ca pot oricand sa adaug pungi sau sa le inlocuiesc cu unele mai voluminoase. Conteaza ca le etichetez mare, vizibil pentru ca nici nu trebuie sa scotocesc foarte mult, iau imediat ce imi trebuie iar inchiderea cu ziplock mentine ordinea.

Folosesc sistemul asta de cateva luni si nu s-a mai instalat niciodata haosul. Ca bonus, sertarul arata bine, e la vedere si usor accesibil, nefiind inghesuit prin vreun dulap :)

IMG_5371

Pentru ca hei, cu totii practicam automedicatia pana la un punct. Nu e ceva ce incurajez, dar daca tot se intampla, mai bine sa ai un sistem care sa te ajute sa te orientezi rapid.

Voi ce solutie folositi pentru ordine la medicamente?

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Valentina A.
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 2. o femeie
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 3. Diana
  |   
 4. Camelia
  |   
 5. Amy
  |   
  • Raluca Oda
   |   
   • Amy
    |   
 6. bazarnews
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Te-ai lasa operat de Oprescu?

M-a surprins stirea ca Oprescu a revenit la activitatea de chirurg in Spitalul Universitar. Dupa 7 ani de inactivitate in...

Close