Cum sa iti iasa mereu Secret Santa

0 Flares 0 Flares ×

Citeam undeva ca a darui iti produce, calculat, mai multa fericire decat a primi un cadou. De-aia functioneaza bine Secret Santa, ca iti dubleaza portia de endorfine: daruiesti un cadou, primesti unul si, daca participantii reusesc sa pastreze misterul pana la final, totul are mult mai mult farmec.

De cand am scris ultima oara despre Secret Santa, am vazut traditia asta decoland spre noi si noi orizonturi. Inainte era doar un obicei corporatist, menit sa anime birourile in preajma sarbatorilor de iarna si sa impregneze ecosistemului business un pic de suflet. Intre timp, s-a extins pe internet si, mai nou, face senzatii si in cercuri restranse de prieteni.

Evident, sunt multe detalii de luat in considerare ca sa iti iasa Secret Santa ca la carte (chiar, o fi existand vreo carte pe tema asta? nu m-ar mira), dar pe langa toate obisnuitele tips and tricks, un lucru trebuie sa guverneze: sa personalizezi darul, cat de cat. Intre prieteni nu e chiar atat de greu – as zice ca acolo e infinit mai greu sa iti tii gura si sa nu dezvalui identitatea misterioasa a destinatarului cadoului – dar in cazul unor Secret Santa-uri mai generice, care implica straini si/sau oameni aflati la distanta, trebuie sa fii creativ si sa investesti un pic de imaginatie si de efort.

Mi-a placut, de exemplu, cum a procedat Tomata in cazul colegei sotului: a intrat pe profilul ei de Facebook si a scotocit pe acolo. Solutii, daca vrei, exista in era Facebook :) Asta ca sa nu mai vorbim de platforme online de gazduit Secret Santa ce iti gestioneaza tot, incepand cu trasul la sorti si culminand cu whishlist-uri pe care si le poate crea si popula fiecare participant. Ok, poate deja devine prea usor cu un wishlist la indemana, dar daca iti adaugi mai multe optiuni, tot ai sanse sa fii surprins.

Deci, dupa cum spuneam, un cadou personalizat dupa preferintele destinatarului face diferenta. De exemplu, in cazul in care stii ce produse de ingrijire prefera, te poti servi cu incredere din oferta brandului respectiv, alegand o combinatie festiva. In cazul Farmec, nici nu trebuie sa iti bati capul sa realizezi tu combinatia respectiva, pentru ca ai la dispozitie o varietate mare de casete-cadou pentru toate varstele si bugetele, numai bune de inclus in pachetul Mosului Secret. Sunt la cateva clicuri distanta si serviciul de livrare se misca prompt, fara surprize.

Capture

Intorcandu-ma la prima fraza din articol, mi-a placut cum luna asta Farmec m-a provocat sa o fac pe spiridusul si sa aleg o bloggerita pe care sa o “cadorisesc” cu o asemenea cadou. Asadar, o caseta de la Gerovital Happiness a plecat la Amy si m-am bucurat sa aflu ca i-a placut. Chiar daca n-a fost cine stie ce mister pe acolo, a fost cu siguranta un inceput bun al sezonului de fabricat surprize. Mai ales ca numele gamei a dat tonului starii mele de spirit pentru intreaga luna decembrie: fericirea (dubla) de a oferi si de a primi cele mai frumoase daruri:)

amy

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Amy
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 2. Andrei Iordache
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
The best thing since sliced bread

Sa ridice mana cel care se mai descurca, in perioada asta, prin traficul bucurestean fara Waze. Ce n-a reusit primaria...

Close