#RomaniaConteaza: Concursul international George Enescu

0 Flares 0 Flares ×

Daca nu stiati deja, intre 6 si 27 septembrie Bucurestiul este gazda unui important si amplu fenomen cultural: cea de-a XIV-a editie a Concursului International George Enescu. Este primul an cand concursul este organizat separat de Festivalul omonim.

ro MATTERS

 

Sunt asteptati 240 de artisti concurenti, sositi din 36 de tari de pe 5 continente. Cifrele sunt impresionante, dar la ambitioasa asta premiera se intampla multe alte evenimente, dupa cum mi-au soptit organizatorii:

  • Va exista un concert de deschidere, cu doi dintre laureații de marcă ai Concursului – Alexandru Tomescu și pianistul Amir Tebenikhin;
  • Academia de Muzică din Viena va oferi laureaților acestei ediții a Concursului posibilitatea participarii la un master-class cu mari muzicieni ai lumii, la Viena;
  • Filarmonicile din România s-au unit și au creat un turneu prin intermediul căruia laureații Concursului vor interpreta alături de orchestrele românești în mai multe orașe din țară.
  • Reputatul pianist Jean-Claude Pennetier, prezent și în ediția 2013 a Festivalului Enescu, dar și membru în juriul Concursului, va susține un recital extraordinar în cadrul acestei ediții a Concursului, alături de o pianistă de origine română cu renume internațional, Mara Dorescu.

Demersul concursului este unul ambitios. Premiile depasesc valoarea totala de 100.000 de euro, iar cei 240 de artisti concureaza in 4 sectiuni – Vioara, Violoncel, Pian si Compozitie, probele desfasurandu-se la Ateneul Roman si Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

#RomaniaConteaza

Avem nevoie de marii artisti romani si straini ca sa ne spuna ca tara noastra e importanta. Intr-o serie de clipuri parte din campania de comunicare a concursului, mari artisti isi exprima unitar mesajele despre concurs si, implicit, despre ce continua sa fie bun si frumos la noi.

Clipurile pot fi gasite pe contul de YouTube al Concursului, in timp ce pe Instagram, Twitter, Facebook si site veti gasi absolut toate informatiile necesare pentru a fi mereu la curent cu desfasurarea concursului.

Va invit sa va alaturati discutiilor din jurul concursului pe hashtagul #RomaniaConteaza, dar si sa reflectati cum, in vremurile noastre tulburi, inca mai gasim manifestari frumoase care, cumva, reusesc sa supravietuiasca si sa creasca, recomandandu-ne atat fata de straini, cat si fata de noi insine.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Perversitatea pisicii

E capabila sa se uite la tine cu cea mai tulburatoare tandrete in ochi, pierduta in privirea ta de parca...

Close