Recomandari din blogosfera feminina (1)

0 Flares 0 Flares ×

Inaugurez azi o rubrica noua pe blog: recomandari de scrieri feminine.

Am mai scris eu tangential despre blogosfera feminina (aici, aici sau aici, de exemplu). Nisa asta este prea des privita ca o Fata Morgana a internetului, in sensul ca ti se arata, dar n-apuci niciodata sa o ajungi din urma sau sa o cunosti indeaproape. Prea multa lume o minimalizeaza si, in afara de grupul FB de Bloggerite (nascut din ‘indignarea’ mea acum vreo 3 ani, cand n-aveam niciun for de genul asta la dispozitie), nu i-am intalnita nicio alta agregare concreta.

Asa ca, foarte subiectiv si personal, o sa va recomand eu saptamanal cateva lecturi interesante. In general nu prea m-am tinut de ‘serializarea’ temelor abordate, adica nu prea am functionat in termen de ‘va urma’, dar de data asta sunt convinsa ca ne asternem la scris pe termen lung, pentru ca duduie blogosfera feminina de continut de calitate.

shutterstock_195454055

Woman presenting blog | Shutterstock

***

Incepem cu o veste buna, si anume si-a reluat Pyuric blogul. Ma bucur cand vad reveniri din liga veche, dar Cristina e de-a dreptul un ‘monstru sacru’ al blogosferei de pe vremuri. Si-a construit o cariera din pasiunea pentru muzica si a ridicat cateva proiecte impresionante online, iar acum promite sa scrie zilnic, asa ca nu pot decat sa ma bucur. O recomandare: De ce sunt mai multi fotografi decat platitori la concerte?

***

Inca o revenire in blogosfera este Matilda (sa dau din casa? oare ma iarta? Fie – e iubita lui Radu si, totodata, colega mea de birou). A inceput si ea sa scrie in ultima vreme, si cum orice reactivare de condei ma bucura nespus, nu putea sa treaca neobservata. Va recomand Ce sa vizitezi in Amsterdam.

***

Ok. Mergem mai departe si citim pe Catchy.ro despre Cum recunosti o doamna. Imi place mult siteul asta, asa ca cel mai probabil o sa mai vedeti trimiteri catre el.

Care-s doamnele autentice? Ce le defineşte? Simplu, căsătoria? Vârsta? O personalitate puternică? Aura de senzualitate? Inteligenţa, statutul de mămică, moralitatea, limbajul, felul în care stau picior peste picior, pragmatismul, un suflet sensibil, un deux-pièces sau faptul că-s râvnite de bărbaţi? Câte puţin din toate? Care-i dozajul? O geantă Louis Vuitton te transformă mai într-o doamnă decât cunoaşterea sonetelor lui Shakespeare?

***

Emotionant si frust articolul Petronelei Rotar despre a fi mama:

Un an mai tîrziu, tot lipite eram. Murise taică-su în accidentul ăla de maşină şi ea nu avea să îl ţină minte. Era puţin clăpăugă şi umbla deja în două picioare crăcănate, ca doi caltaboşi, aşa cum păţesc copiii mici. Apucase să îi spună tată şi să meargă clătinat, încetinel, spre braţele lui deschise necondiţionat. Ştiam că viaţa amîndurora nu avea să mai fie la fel, dar nu ştiam în ce fel se zdruncinase. Nu atunci, nu aşa devreme.

***

Tomy are un articol foarte bun despre cum se aplica la ea regulile din bucataria de la birou. Wow, avem reguli si acolo? Evident ca da, si nu sunt doar pentru femei.

***

Simona Catrina este unul din autorii mei preferati, indiferent unde scrie. De pe ralix.ro (aproape paronim cu raluxa, stiu) va recomand Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa-nnebunesti

Pentru bărbați, traiul single e un miracol al naturii, pe care îl conservă cu venerație și cu o tembelă fericire. Pentru femei, a zborul solo e o pacoste. Am mai spus cândva, cred că inițial Dumnezeu a plănuit să existe trei sexe pe fața pământului, nu doar două. Doar că, între timp, s-a plictisit și, pentru că oamenii i s-au părut ingrați, a renunțat la al treilea gen de ființe. Și ne-a lăsat așa, bărbați lângă femei, două sexe care se uită cu buimăceală unul la celălalt. Într-o lume în care bărbații sunt nuca, iar femeile sunt peretele, n-ar trebui să ne mai mire că ne ciondănim permanent, pe chestiuni mai mult sau mai puțin abisale.

 

Ce bloguri feminine sa mai adaug in reader? Pe cine sa urmaresc pentru viitoare recomandari? Sariti la nominalizari :)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
No Responses
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Ce faci cand viata te plezneste peste fata?

Ai un locsor al tau caldut, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Dar ai unde sa te duci, de unde sa vii,...

Close