Pink Martini la Bucuresti – cum a fost

0 Flares 0 Flares ×

Scris de Roxana

Marti 15 Octombrie 2013, ora 19:30: o mare de oameni asteapta in fata Salii Palatului sa inceapa concertul Pink Martini la Bucuresti. Eu, printre ei.   Impreuna cu una dintre cele mai bune prietene ale mele, un sfert de ora mai tarziu imi ocup locul in sala (zona A), constatand cu placere ca este atat de aproape de scena pe cat calculasem eu si, cu uimire, ca am mai mult loc pentru picioare decat avusesem pana acum (mereu am stat fie in spate, pe sus, fie in laterale).

Ora 20:15. Intra, rand pe rand, membrii “micii orchestre”, urmati de o silueta blonda, inalta, intr-o rochie neagra sclipitoare, aleasa cu bun gust. Nu am timp sa ma dezmeticesc si sa conturez in minte cate o imagine pentru fiecare personaj abia aparut in peisaj, pentru ca sunt luata prin suprindere – ca toata audienta, dupa cum am remarcat – de vocea puternica a lui Storm Large ce deschide concertul Pink Martini cu binecunoscuta melodie Amado Mio.

In general incerc sa nu plec cu asteptari cand vine vorba de un concert. Am aplicat aceeasi regula si acum si bine am facut, pentru ca, orice asteptari as fi putut sa am, orice as fi putut sa-mi imaginez, nu a semanat deloc cu ceea ce am vazut: totul a fost muuuult mai bine! Storm Large a cantat, a dansat (adaptandu-se pe fiecare melodie), ne-a facut sa radem, ne-a arata miscari de kung fu (o mica gluma intre ea si leaderul grupului, Thomas Lauderdale) si a ridicat o sala plina-ochi in picioare.

A fost nu numai o doza de energie, pozitivism si relaxare pentru o seara, a fost o doza de energie care sa reziste 48 de ore si chiar mai mult. Timp de o ora si 15 minute, fara pauza, s-au cantat melodii in engleza, spaniola, turca, romana – da, binecunoscuta melodie a Mariei Tanase, Pana Cand Nu Te Iubeam, a fost interpretata si ea; ba, mai mult decat atat, este inclusa pe ultimul lor album, Get Happy, lansat toamna aceasta, pe 24 Septembrie.

Storm a incantat o sala intreaga cu fiecare „Multumesc” sincer pe care il lansa in uralele publicului la sfarsitul fiecarei melodii, dar si cu spiritul ei de true entertainer. A interactionat cu publicul, a invatat sa spuna – pardon, sa porunceasca – „toata lumea in picioare!” in romana si a adus oameni pe scena. A coborat in public iar, la sfarsit, s-a imbratisat cu cei care mai erau inca pe scena, adunati de ea din audienta primelor randuri si invitati la dans pe ultima melodie din concert.

Sunt sigura ca exista diverse metode si moduri de a cataloga un profesionist si artist adevarat. Nu le stiu, dar nici nu am nevoie de ele! Pentru mine, ceea ce iti transmite un artist, modul cum te face sa te simti pe parcursul concertului, cum te integreaza in melodii si, desigur, sentimentul cu care te face sa pleci de acolo sunt criterii indeajuns de relevante.

Daca as putea sa le dau o nota, le-as da 10+ de 10 ori. Vocea puternica a lui Storm a dus intregul concert, insa nu ar fi avut acelasi impact fara colaborarea plina de sentiment si pasiune dintre ea si orchestra (iar aici includ si pe cei care au impartit indatoririle de solist cu Storm pentru cateva melodii). Iar faptul ca, dupa ce au cantat, „oficial”, ultima melodie, ei s-au intors, in aplauze publicului, sa mai cante inca 3 melodii (dintre care prima, Una Notte a Napoli, este my second-favourite de la ei) nu poate decat sa intareasca sentimentul plin de bucurie cu care am venit la concert, si pe care l-am „hranit” cu fiecare melodie scursa, si cu care am plecat de acolo.

M-am tot gandit dupa concert cum sa descriu experienta minunata a concertului Pink Martini la Bucuresti. Si, am realizat ca nu am cuvinte; si, nu, motivul nu este ca am eu lapsus. Pur si simplu nu s-au inventat cuvintele potrivite pentru cum a fost acest spectacol! Iar asta ma poate face doar sa ma ambitionez sa inventez eu cel putin unul, pentru ca sunt sigura ca la urmatorul concert Pink Martini (pentru ca sunt sigura ca vor – mai – reveni in Romania) voi avea nevoie de un astfel de cuvant!

Credit foto: Daniel Robert Dinu pentru iConcert.ro.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Tomata
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 2. Alice wonders
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Dragoste in vremea lui Facebook

Cu siguranta n-as fi scris despre cum agati pe Facebook daca n-aveam o prietena foarte buna de vreo 28 de...

Close