Pentru prima data intr-un juriu

0 Flares 0 Flares ×

In seria premierelor pe care le bifez anul asta de pe bucket list se inscrie si jurizarea – si nu in orice competitie, ci intr-una foarte serioasa: etapa finala de decernare a premiului “Augustin Fratila”, cel mai important premiul literar din Romania, ce vine sa rasplateasca cu 10.000 de euro cel mai bun roman aparut la noi in 2011.

Daca va intrebati cine concureaza la un asemenea premiu, aflati ca sunt 59 de romane inscrise in competitie. Slava Domnului, nu trebuie sa le citesc pe toate, pentru ca un prim juriu de specialitate va selecta 5 titluri finaliste pe care le va supune atentiei juriului format din 20 de bloggeri (printre care si subsemnata). De aici incolo va trebui sa citim, sa punctam finalistii si sa desemnam marele castigator.

Asadar, intre 10 octombrie şi 2 noiembrie o sa am de citit cele 5 romane din finala. Nu e vorba doar de lectura aici – e atat o onoare cat si o responsabilitate uriasa, avand in vedere ca dincolo de distinctia acordata, autorul castigator va primi 10.000 euro – o suma deloc de neglijat in peisajul literar al secolului XXI in Romania.

Le multumesc pentru onoarea de a ma include in juriu prietenilor de la Asociatia Casa de Cultura si sper ca prestatia mea de membru al juriului sa nu dezamageasca. Abia astept sa particip la gala ce va avea loc pe 7 noiembrie – n-am mai participat niciodata la o gala de premiere in aceasta calitate:)

Concursul este organizat de Asociaţia Casa de Cultura cu sprijinul InterContinental si Editura ALL, iar premiul este oferit de Philip Morris Trading. Aveti aici mai multe detalii despre premiul literar “Augustin Fratila”.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Sunshine
  |   
 2. Iulian
  |   
 3. eln
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 4. AndreiS
  |   
 5. pcm
  |   
 6. kellogs
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Sport pentru toate varstele

Cand ma uitam in copilarie pe cataloagele Neckermann care mai ajungeau prin casa, nu constientizam ca poti sa iti comazi...

Close