Te-ai lasa operat de Oprescu?

0 Flares 0 Flares ×

M-a surprins stirea ca Oprescu a revenit la activitatea de chirurg in Spitalul Universitar. Dupa 7 ani de inactivitate in domeniul medical, chiar asa de usor revii intr-o meserie atat de complexa si delicata, unde jonglezi cu vieti umane in fiecare zi?

sorin-oprescu

Ma intreb ce competente de chirurgie mai are, de fapt, acest personaj. Si nu sunt singura – aparent si colegii lui se intreaba acelasi lucru, pentru ca Oprescu a reusit sa evite re-certificarea printr-un loophole de genul “hey, stati, stiu ca de 7 ani n-am mai imbracat halatul de medic si n-am mai pus mana pe bisturiu pentru ca eram prea ocupat sa iau spagi si sa fac praf bugete uriase, dar in timpul asta am predat si am fost membru in consiliul Universitatii, deci se pune. Se puneeee!”

Sa spunem doar atat: cand te chinui sa eviti recertificarea, nu inspiri cea mai mare incredere in competentele tale profesionale.

Lasa ca esti deja descalificat ca primar si ca om, ca vei ramane in negura istoriei ca un reprezentant de nadejde al coruptiei si infractionalitatii edilitare din Capitala. Sa lasam si faptul ca imediat dupa arestare s-a “imbolnavit” atat de grav incat nu putea sa faca fata inchisorii.

Hey, cand sanatatea ti-e prea subreda pentru a face fata unui arest, poate esti prea bolnav sa operezi alti oameni. 

Dar omul asta a lipsit 7 ani din campul sau profesional. Care e medicina, nu strung. Cam ai dori ca medicul tau nu doar sa fi practicat in acesti 7 ani, dar poate chiar sa se fi pus la curent cu una-alta in materie de noutati. Ca imi imaginez ca au mai evoluat lucrurile in timp ce Oprescu a fost ocupat sa primareasca, a se citi sa duca Bucurestiul pe culmile haosului, ale jegului si coruptiei.

Mie stirea asta imi spune cat de sinistru e, de fapt, Oprescu. Cat de nepasator cu viata umana, cat de lipsit de responsabilitate, ratiune si bun simt.

gger

Cu putina coloana verticala dadea recertificarea aia si inchidea gura tuturor, dovedindu-si competentele. Dar s-a dus direct inapoi la ciolanul care era disponibil, ala de luat spaga in schimbul salvatului de vieti omenesti, fara sa ii pese de posibilele implicatii ale gestului sau.

Oprescu e romanul ala care depaseste in serpentine, ca el se pricepe, degeaba ii spun altii ca gestul sau poate sa omoare oameni. Nu m-as lasa pe mana lui nici daca ar fi ultimul medic din Bucuresti, as fugi sa ma operez la Rosiorii de Vede.

Dar poate sunt eu exagerata si vad probleme acolo unde ele nu exista. Asadar, va intreb pe voi:

Te-ai lasa operat de Oprescu?

Nici sa n-aud!
Da, nu vad unde e problema

Poll Maker

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Roxana Bursuc
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 2. Amy
  |   
  • Bogdan
   |   
 3. florentin
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 4. o femeie
  |   
 5. Kap
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Bilant de ianuarie

Se incheie deja prima luna din 2016, prilej pentru un bilant intermediar. Ma refer, desigur, la bilantul deciziilor luate pe...

Close