De ce nu ma afecteaza moartea vedetelor

0 Flares 0 Flares ×

M-am trezit in dimineata asta cu newsfeedul inundat de moartea lui David Bowie, ocazie cu care mi-am dat seama ca moartea lui nu ma afecteaza catusi de putin – cel putin in comparatie cu socul, oroarea si chiar disperarea care imi defilau in fata ochilor.

Inainte sa sariti pe mine indignati, sa ne intrebam totusi cat de interesati eram, oare, cu totii de viata omului David Bowie. Poate socul decesului sau n-ar fi fost atat de mare daca ar fi stiut ca tipul se lupta de ceva vreme cu cancerul si, deci, finalul ii era previzibil.

image

Sursa foto

Esti devastat acum, dar gandeste-te putin, chiar te afecteaza moartea lui? A murit in primul rand omul, nu artistul. Primul s-a stins, fiind o pierdere reala pentru familie si apropiati. Al doilea va continua sa aiba ecou in lumea muzicala si nu te impiedica nimeni sa asculti David Bowie de acum inainte, pe repeat, 20 de ore pe zi.

Ah, nu mai poti sa il vezi in concert. Dar oare chiar te-ai fi dus, daca venea in Romania? OK, esti fan (chiar daca poate nu stiai de cancerul ala), deci SIGUR te-ai fi dus. Dar daca ar fi concertat in Budapesta sau Sofia, ai fi facut atata drum pentru a-l vedea in concert? Nu crezi ca mai degraba luai DVD-ul de undeva si te delectai cu spectacolul?

Sau nu ii mai poti asculta muzica noua. Situatia asta te-ar fi afectat si daca artistul ar fi anuntat ca se retrage (cancer, duh) sau ca se reprofileaza sau ca se muta pe o insula pustie. N-ai mai fi avut muzica noua, dar nici ocazia sa plangi. Oricum, in cazul lui Bowie ai un buffer de 1-2 ani, pentru ca tipul tocmai a lansat un album nou. In plus, priveste lucrurile astfel: probabil ai fi ascultat oldies but goldies anyway. Si macar n-o sa il mai vezi pe Bowie ingropat in topuri muzicale sub Ariana Grande sau demitizat prin asocierea cu mai stiu eu ce alte vedete de plastic.

Asadar, ce plangem? Omul care a plecat pentru ca suferea de cancer? Poate pentru el a fost o binecuvantare, dupa atata suferinta. Ce gol a lasat el in viata noastra? Sau jelim artistul pe care nu-l vom mai putea vedea in concert sau caruia nu-i vom mai putea pirata cumpara muzica noua? Vezi mai sus.

Ori deplangem, oare, ideea mortii unei persoane publice sau a efemeritatii vedetelor in general, in timp ce o folosim ca moneda de schimb pentru atentie, conversatie sau trafic?

“David Bowie a murit, distribuie articolul!”

 

Nu ma intelegeti gresit, sunt PENTRU a oferi un tribut sau un gand bun artistului decedat. Dar a te declara pe Facebook socat, devastat de moartea omului… denota ori ipocrizie, ori faptul ca persoanele respective nu inteleg ce iti aduce moartea unui apropiat. N-au avut inca un deces in familie si nu inteleg ce inseamna tavalugul emotional care vine cu asta. Desi e inevitabil, nu vi-l doresc prea curand.

Moartea unei vedete nu ma poate ravasi, pentru ca locul ala din inima mea e rezervat EXCLUSIV alor mei care, atunci cand vor pleca, vor lasa un gol urias. Omul David Bowie a insemnat ceva pentru familie, prieteni, cunoscuti. Artistului ii inchin un gand bun, pentru ca muzica lui va continua sa existe.

Cum procedezi cand moare o vedeta

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Eu si Fiat 500: poveste de dragoste in 3 episoade si un prolog

Evident, asta e prologul. Am urat Fiatul ala de cand l-am vazut prima data. Saracul, singura valoare pe care o...

Close