Mi-am facut propriul lac de unghii

0 Flares 0 Flares ×

Nu, nu e un acces de hipstareala, iar ojele din comert n-au devenit deja prea “mainstream” ca sa le mai suport. Dimpotriva, sa aleg si sa cumpar un lac de unghii este pentru mine un moment de rasfat suprem, chiar daca ma comport ca o cotofana care trage la obiectele noi si sclipitoare doar pentru a le colectiona in cuib. Imi cumpar lacuri de unghii si dupa aia… uit sa le folosesc.

In Cluj Brands Tour, dupa vizita la primarie, am obtinut insa o oja de care nu pot sa uit, pentru ca a fost creata chiar de mine. In laboratorul de cercetare Farmec condus de doamna Jofi, pe care mi-a facut atata placere sa o revad, o sumedenie de sticlute ne asteptau pe noi, fetele din tur.

Ca sa iti faci propriul lac de unghii nu e mare filozofie cand esti intr-un laborator de talia celui condus de doamna Jofi, unde treburile se intampla cu minutiozitate. Reteta se compune din baza transparenta (lacul propriu-zis), pigmentul de colorare si ceva sidef, dupa gust.

Culoarea e cuvantul de baza cand vorbesti despre productia lacurilor de unghii: adevarata provocare e sa reproduci “in serie” o nuanta, pentru ca trebuie sa urmezi cu maxim de precizie cantitatea colorantilor folositi. La cea mai mica abatere obtii nuante diferite.

Eu am folosit o picatura de colorant albastru inchis in recipientul cu baza transparenta. Am amestecat bine. Am completat cu niste negru, pana cand am obtinut ceva asemanator cu o cerneala mai groasa. Am amestecat si mai bine. La final am completat cu niste sidef roscat, care a deschis bine de tot culoarea, pana la un verde turcoaz metalic.

Puteti sa ghiciti care din nuantele de aici imi apartine?:)

Nu va mai las sa va chinuiti: e cea de mai jos (a 5-a sticluta de la stanga, in poza de sus).

 

Baietii din tur au fost si ei ocupati in timpul asta: si-au facut propriul aftershave (lui Cismaru i-a reusit unul ce mirosea foarte yummy).

Pe langa faptul ca mi-am facut propriul lac de unghii, am ajuns pe linia de productie unde totul e farmacie, incepand de la costumatia de lucru pana la retetele cremelor si procedurile de ambalare. De la inceputul anului, doar 3 produse au fost respinse de pe linia de productie pentru neconformitate – iar cifra asta spune destul de multe despre standardele la care se lucreaza in Farmec…

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: Farmec, Napolact, Ursus, Jolidon, Electrogrup, Arobs, Liliac, Gimmy, Lumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel Athos, Bistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Maldita
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 2. Laura
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 3. sigina
  |   
 4. Mititelu Simona
  |   
 5. silvia
  |   
 6. NailGlaze
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Cum l-am cunoscut pe Emil Boc

Pe drum spre Cluj Brands Tour, pe cand calatoream in fabuloasa Kia a lui Piticu, am vazut ca mi-a dat...

Close