Metallica: Through the Never (2013)

0 Flares 0 Flares ×

Fara sa fiu vreodata fan Metallica (sau al oricarei alte formatii, in mod special), in drum spre Cinema City, unde aveam sa vad “Through the never”, nu aveam nici o asteptare de cum va fi, cu ce va fi, care o sa fie actiunea. Asteptam doar o supradoza de ritm, pasiune si rock. Stiam cateva piese – hit-uri clasice, nu stiam prea multe despre EI (acum ii vad ca niste zei sexy de 50 de ani), eram un om obisnuit care a iesit din sala de cinema schimbat pe interior de emotie si de pasiune.


Dupa ce a inceput show-ul nu mi-am dat seama cand am inceput sa ma batai pe scaun, am avut si noroc de faptul ca in stanga mea s-au eliberat doua scaune in primele 15 minute si m-am simtit libera sa cant si sa mormai acolo in legea mea. In momentul in care muzica a inceput sa curga, mi s-a ridicat parul de pe ceafa, mi s-a facut pielea de gaina, mi s-au umezit ochii si in prima jumate de ora am stat cu gura deschisa (cred ca mi-a dat Sara una peste mana si mi-a zis sa inchid gura). I was amazed.

Metallica: Through the Never (2013)

Ce trebuie sa mentionez este ca nu a fost doar un concert. A fost si o privire aruncata catre pregatirile inainte de spectacol, aratandu-mi cum se pregatesc efectele, cum se gestioneaza “urgentele” si accidentele neasteptate si neprevazute. Cu acesta ocazie am aflat si eu ca solistul, James Hetfield, a avut un accident pirotehnic pe scena in 1992 – in timpul unui turneu cu Guns N’ Roses – si a suferit de arsuri pe mana, brat si fata, fiind inlocuit pentru o perioada de  John Marshall. Totusi, s-a intors pe scena dupa 17 zile, which is awesome!

Metallica: Through the Never (2013)

Asa, cum ziceam, exista o poveste in concert si ca sa nu intru foarte mult in detalii am sa va spun doar ca “povestea” mi-a dat sentimentul unei trairi interioare a omului care merge linistit sa asculte un concert si, lasandu-se prada versurilor, energiei pe care o primesti de la cei din jur care, danseaza, se bataie, rad, sunt nebuni sau innebuniti, ajunge sa simta lucruri pe care nu le-a simtit astfel, pe care nu stie exact cum sa le stapaneasca, este speriat de ele pana cand se lasa prada nebuniei si o cucereste.

Recomand acest film nu doar fanilor Metallica ci tuturor celor care au ascultat niste muzica rock la viata lor, nu sunt fani inflacarati dar nici nu se dau in laturi de la a se zbantui serios (atat in interior cat si in exterior).

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. Sara
    |   
    • fatadinport
      |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Supa crema de linte

Multi dintre voi ar putea spune: “hei, dar ce-i asa de greu sa faci o supa crema de linte?”. Nu...

Close