Martisorul e despre barbati?

0 Flares 0 Flares ×

Serios. In ultima vreme sarbatorile gen Martisorul sau 8 Martie au devenit mai mult despre barbati, decat despre femei. Acuzati-ma de feminism, dar pe mine una ma incearca revolta cand vad ce oportunism festiv declanseaza saptamana 1 – 8 Martie.

Mai intai, stiri despre domnii cu diverse functii ce ofera la intamplare martisoare pe strada. DJ de radio filmati in timp ce distribuie in graba lalele femeilor apucate pe strada. Politisti care opresc “doamnele” in trafic sa le ofere o garoafa – dupa care, in tot restul anului, le opresc pentru spagile de rigoare. Politicieni care scot imediat din maneca un buchet de ghiocei pentru pensionare, distribuit casnic, din usa in usa. Si fiecare are impresia ca gestul sau ceremonios ii asigura un statut galant, unic, de buric al sarbatorii si al mapamondului. Si ca femeile pica in freza corespunzator.

Dupa aia, strambatul din nas cu ocazia asta. Clar, eroismul de fatada e garnisit cu o victimizare dupa cortina. Nu va mai ascundeti dupa deget, cu totii dati ochii peste cap cand se apropie 1 Martie sau 8 Martie. Fiecare barbat e, cu ocazia asta, o victima supusa unor obligatii sociale la care e fortat sa adere. N-ar recunoaste in ruptul capului, dar sunt la fel de lipsiti de entuziasm cand vine vorba de martisoare pentru colegele de serviciu, de scoala, rude sau prietene, precum ar fi de spalatul vaselor dupa Revelion sau o seara-maraton de comedii romantice. Da, ei sunt victime.

Si comparatiile dintre sexe. O, doamne, nu avem o Zi a Barbatului, sa aratam cu degetul spre sarbatorile cu iz feminin, asezate pe nedrept in calendar. Uitand ca, de fapt, barbatii reprezinta sexul favorizat care mai degraba primeste favoruri si menajamente in tot restul anului.

Imi doresc un Martisor fara tamtam, oportunism sau ipocrizie. Unul in care sa primesc si sa ofer cadouri din pura intentie, doar din partea iubitului, prietenei celei mai bune, mamei si asa mai departe. Vreau un 1 Martie elegant, cu bungust si cu gesturi sincere. Mai putine, dar mai sincere. Vreau sa se restranga un pic fanfaronada asta cu flori pe strada, aruncate in necunoscute fara pic de eleganta sau substrat.

Mai temperati Martisorul cu o octava si dati-l inapoi femeilor.

PS: Exact despre asta vorbesc: bietul barbat (articol scris de o femeie).

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Reclame Tv
  |   
 2. Raluca Popa
  |   
  • Reclame Tv
   |   
 3. Dani
  |   
 4. sorin
  |   
 5. Gabi
  |   
 6. andreea
  |   
  • kellogs
   |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Avon implineste 125 de ani

Impresionant, nu-i asa? Un secol si un sfert de cosmetice, o comunitate feminina puternica formata in jurul unui brand care...

Close