Ce sa NU postezi pe pagina politistului Marian Godina

0 Flares 0 Flares ×

Daca va invartiti pe internetul romanesc, mai mult ca sigur ati auzit de politistul care face valuri cu povestirile lui postate pe Facebook sau cu cartea pe care tocmai o lanseaza. Cel mai recent episod este de ieri, cand semnaleaza o situatie tipica si frecvent traita de politistul roman: opreste si sanctioneaza un sofer, doar ca sa se trezeasca mai tarziu admonestat de superiorii ierarhici pentru ca si-a permis sa ignore functia / statutul persoanei respective.

Din punctul meu de vedere, asta se cheama trafic de influenta si se rezolva la DNA.

Inutil sa va spun cate mesaje de sustinere primeste acest om, si pe buna dreptate. Citind comentariile, te revigoreaza ideea unei noi societati, alimentate de un set sanatos de valori morale. Intreaga comunitate din jurul lui Marian Godina se aglutineaza intr-o noua patura sociala, care poate propaga reimprospatarea mentalitatilor si modului in care ne raportam la autoritati.

marian godina flashuri din sens opus

Sursa foto

Mai toti comentatorii saluta atitudinea lui si demersurile pline de curaj, dar se intampla foarte des si comentarii de genul “ai grija ce faci, ei sunt cu ochii pe tine, nu te vad bine, umbli pe un teren minat, vei fi monitorizat din ce in ce mai puternic, vor sa te lucreze etc.”

Nu vad sensul unor asemenea avertismente. Omul stie ce face, mai bine ca noi. Stie ce e inauntru sistemului si cu ce se bate. Faptul ca reuseste in fiecare zi sa alimenteze valul asta de schimbare, mentinandu-si modestia si tonul firesc, arata ca el opereaza pe alta frecventa, fiind perfect constient si asumandu-si riscurile la care se supune.

Sa-i spui lui Marian Godina, in momentul asta, “ai grija ce faci, ei sunt cu ochii pe tine” e ca si cand i-ai spune inotatorului olimpic “ai grija, te poti ineca“. Sau alpinistului care vrea sa cucereasca cel mai inalt varf din cariera sa: “Teme-te, poti sa cazi si sa iti frangi gatul”. Sau pilotului de Formula 1 “vezi ca la vitezele astea se moare, daca intri intr-un parapet”. Sau parasutistului cu mii de salturi la activ: “atentie, ai o mare sansa sa nu ti se deschida parasuta, poti sa te faci terci la impact cu solul”.

Intelegeti voi.

Omul e acum la alt nivel, unul la care stie la ce se expune si are nevoie de TOATA sustinerea noastra. Daca vrem ca existenta lui sa conteze si sa declanseze o schimbare in sistem, trebuie sa fim in spatele lui, sa fim vocea a zeci, sute de mii de romani care s-au saturat de coruptie, mentalitati comuniste si ierarhii bolnave. Care vor sa respecte si sa se bazeze pe Politia Romana.

Ce ar trebui sa ii spui: “Bravo” / “Te sustin” / “Sunt alaturi de tine”. Si sa fii pregatit pentru ipoteza in care astea nu sunt doar vorbe goale. In rest, un reality check de genul “ai grija, ei sunt cu ochii pe tine” nu-si are sensul, doar recunosti ca sistemul are mai multa putere decat tine.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Teodora
  |   
 2. Maria
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 3. Piramidon Quijote
  |   
 4. Amy
  |   
  • Raluca Oda
   |   
 5. o femeie
  |   
 6. Alex
  |   
 7. Marius
  |   
 8. Rent a car Bucuresti
  |   
 9. Cristian MAilander
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Adevaratele cadouri de Valentine’s Day

Ignorand avalansa de inimioare roz, trandafiri rosii, bomboane de ciocolata si serenade din social media, ieri ne-am facut urmatoarele cadouri: Eu...

Close