Magnumize your senses: Inghetata pe intuneric

0 Flares 0 Flares ×

Intunericul ascute simturile. Cand ochii se inchid, o lume intreaga de senzatii se deschide. Auzul devine mai fin. Degetele sunt mai nervoase si mai sensibile ca niciodata. Aromele devin brusc mai puternice. Gustul capata alt gust. Nu mai esti doar un spectator al realitatii inconjuratoare. Lumea te inconjoara si te atinge din toate partile.

Am avut ocazia aseara sa iau parte la o degustare de inghetata pe intuneric. De ce pe intuneric? Gasiti un set de argumente in textul de mai sus, parte a materialului de presa care mi-a fost inmanat la inceperea evenimentului din Grand Cafe Van Gogh. Pe altele sper sa vi le ofer eu mai jos…

As putea sa va marturisesc ca intunericul bezna ma sperie un pic chiar si la varsta asta la care ar fi trebuit sa fiu nu numai pe deplin maturizata, dar si imunizata la diversele temeri. Si totusi, atunci cand campul vizual imi este obturat de-a binelea, simt si acum fiorul unei nelinisti, mai ales in spatii straine. Noroc cu ghidul inzestrat cu vederi nocturne care ma poarta abil printr-un labirint de cortine negre, menite sa amplifice bezna, pana la locul unde va avea loc degustarea. Ma conduce (la propriu, de manuta) pana la masa, imi indica scaunul si tacamurile, il asaza pe Piticu vizavi de mine iar pe Alina, Andra si Andreea la mese invecinate.

Pipai aerul, deoarece nu vad nimic. Demult nu s-a mai intamplat asemenea intuneric in jurul meu. E ca si cand cineva a scapat cerneala neagra in atmosfera sau, mai rau, in propria-mi retina. Ma gandesc la orbii care au celelalte simturi amplificate si ma trece inca un fior. Doamne fereste sa mi se ia vreodata lumina ochilor… Oare cat din frica de intuneric mi-e, de fapt, frica de orbire?

Vine inghetata si papilele gustative mi se catifeleaza brusc. Am cerut Copacul, un Magnum care inghesuie intr-un cosulet de ciocolata multe savori vanilate si fructate. In ciuda straduintelor mele politicoase, nu mi-a fost dat sa ghicesc elementele din mixul de savori, ci am ramas cu impresia globala a desertului delicios.

In fata mea Piticu mananca Plaja, alt Magnum mai moale, mai mieros si mai laptos. Pe alocuri anunta ingrediente, schimba pareri cu cele trei A si cere confirmari de la degustatorii adanciti in intunericul din jur. Ba chiar reuseste sa ia o gura si din portia mea, cu toate ca nu-si poate vedea nici propria lingurita, d-apai castronul din jur. Dileme pe intuneric: oare ce culoare are servetelul?

Terminam degustarea si iesim. Magnum isi face loc in viata mea prin experiente teribile, gusturi intense si amintiri fructate pe care mi le ling de pe buze si dupa ce ochii regasesc lumina. Dupa mine, cele trei A ies razand intr-un vartej de impresii, constatari si aprobari: a fost bun, a fost wow, a fost inedit. Mai vrem. Vrem si pe lumina o portie.

Servetelul era alb iar inghetata dementiala…

Daca vrei sa traiesti experienta Magnumize your Senses o poti face in urmatoarea luna, de joi pana duminica, intre 6 si 10 seara la Grand Cafe Van Gogh din Smardan 8 (centrul vechi al Bucurestiului). Eu iti recomand din inima experienta. Iar daca vrei sa te intalnesti cu Magnum si pe online, o poti face pe www.magnumize.ro si pe Facebook, acolo unde te asteapta si un concurs. Enjoy!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. vangoghcafe
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Slanic Moldova, o statiune degradata fizic si moral

S-ar fi putut spune ca Slanic Moldova e cadoul pe care izvoarele cu ape minerale l-au facut Romaniei. Departe de...

Close