Indragostita de un inger – Federica Bosco

0 Flares 0 Flares ×

A trecut ceva timp de cand n-am mai apucat sa citesc un roman pe nerasuflate, intr-o dimineata de sambata, tolanita pe canapeaua din balcon, cu o cana mare de cafea in brate. Ei bine, Indragostita de un inger, noul roman al Federicai Bosco, aparut in colectia Strada Fictiunii de la Editura Allfa, a reusit sa ma retina exact in acest tablou. L-am devorat pe nerasuflate si l-am terminat destul de repede, in aceeasi zi in care il incepusem.

Cartea descrie o etapa decisiva din viata unei adolescente britanice, Mia, pasionata de balet si adanc motivata sa intre la Royal Ballet School din Londra. Indragostita in acelasi timp de fratele cel mare al prietenei sale cele mai bune, cu o situatie familiala complicata, cu o abordare ironica si deseori antisociala la adresa scolii, Mia este, de fapt, the teenager next door, o adolescenta-etalon, cu dramele si problemele oricarui tanar aflat la varsta asta dificila.

 

Nu eram genul de copil pe care visează să-l aibă părinţii  (presupunând că există un gen ideal). Nu pentru că aş fi fost o zvăpăiată, ci fiindcă, de când plecase tata, nu mai zâmbeam şi nu eram deloc ceea ce se cheamă o bună companie. Mama îmi repeta de multe ori că o fac să se simtă singură, mai ales când ieşeam undeva cu maşina.

Ce puteam să fac, dacă nimeni nu-mi înţelegea glumele ? De aceea făceam lungi plimbări cu bicicleta, singură, ascultând Pearl Jam.

Ce o face speciala este luciditatea si talentul ei pentru balet, urcusul sinous al aspirantei la titlul de balerina, cu repetitii lungi si dureroase, cu strictetea exercitiilor, cu auto-motivare intr-o lume unde concurenta e acerba, dar si promisiunea satisfactiilor e pe masura. Peste asta intervine dragostea pentru Patrick, aproape un frate mai mare pentru ea, dragoste care ii pune si probleme, dar ajunge sa o ghideze in timp.

indragostita de un inger

Indragostita de un inger e, daca vreti, un fel de Black Swan combinat cu Twilight, dramele si iubirea adolescentina se impletesc intr-un mod foarte cursiv si lecturabil, autoarea nu se fereste de elemente contemporane precum Facebook, smartphones sau serialul Glee iar povestea tinerei Mia va poarta pentru cateva ore bune in universul complicat al trairilor adolescentine din care credeati ca ati scapat:)

„Închipuiţi-vă personaje de o frumuseţe dezarmantă, o poveste de dragoste, un vis care trebuie împlinit. Iar dacă la toate acestea adăugaţi un final de basm, obţineţi Îndrăgostită de un înger.“ – Corriere Fiorentino

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. idaho
    |   
  2. Ana
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Asta e sportul?

De un an de zile, de cand vad Arena Nationala de la balcon, am tot experimentat fierberea umana din serile...

Close