Cum salvezi offline o harta in Google Maps

0 Flares 0 Flares ×

Inainte de plecarea in vacanta, ne-am pus pe scotocit harti si alte materiale. Cum sa ajungi pe o insula insorita si sa nu vrei sa o bati de-a lungul si de a latul, in cautarea celor mai bune plaje si a celor mai interesante locuri?

Am downloadat o aplicatie-ghid si am vrut neaparat si harta, iar cum nu aveam chef sa imi consum tot traficul de net pe pozitionare si indicatii rutiere, am cautat o solutie de harta offline. Si am gasit, fix sub nasul meu, un easter egg chiar de la Google Maps, fara sa fiu nevoita sa mai instalez ceva in plus pe telefon.

Cum faci? Cauti pe Google maps zona pe care vrei sa o salvezi offline. Dai zoom out pana cand pe ecran iti incape toata regiunea vizata, apoi scrii in bara de de cautare “ok maps” si dai cautare. Astepti sa se salveze harta si gata, asta a fost tot, o poti accesa offline.

Partea buna e ca o poti folosi pana in cel mai mic detaliu, pana la cel mai fin nivel, spre deosebire de alte harti offline (gen HERE Maps de la Nokia, disponibile si pe iOS / Android) la care acuratetea depinde de dimensiunea portiunii pe care vrei sa o descarci.

In plus, pozitionarea se face prin reteaua de antene si prin GPS, deci vei putea hoinari ‘liber de internet’, dar asistat de hartile offline de la Google.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. Cristian
    |   
  2. Bogdan
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
V for Verde, targul mintilor deschise

A avea o minte deschisa inseamna a fi in stare sa accepti si normalul altora. Inseamna sa te mentii informat...

Close