Fratia lumanarilor

0 Flares 0 Flares ×

Dupa ce ai turnat parafina lichida in forme pentru lumanare, vezi altfel viata. Practic ea se va imparti in momentul pre-parafina topita si cel post-parafina topita. Iar cei ce au facut asta vor fi de-a pururi legati in fratia lumanarilor.

Ok, este doar o gluma legata de procesul de fabricatie al lumanarilor handmade de la Lumea Lumanarilor din Cluj, care proces sa stiti ca nu e chiar simplu. Parafina e incalzita la multe grade, iar daca versi vreo picatura din ea lasa pete pe care nimic nu le mai scoate. Formele in care se toarna sunt dintr-un silicon pretentios, nu se gasesc in Romania si, ati ghicit, sunt foarte scumpe. Si destul de neproductive: unele, mai mari, trebuie sa gazduiasca o lumanare la racit o zi intreaga, altele jumatate de zi.

Cam asa arata formele de silicon:

Si cu atata respect tratezi turnarea parafinei in forme, acel moment care iti marcheaza existenta:

Ruxandra, sefa lumanareselor si patroana atelierului de lumanari handmade pe care am ajuns sa-l vizitam in cadrul Cluj Brands Tour, ne-a povestit cate in luna si in stele. Se cunostea de la o posta ca, dincolo de experienta de 5 ani in domeniu, e pasionata cu adevarat de ceea ce face. Ea ne-a sfatuit ca, in cazul in care avem businessul nostru, sa ne crestem si educam clientul ca pe un copil, chestie cu care sunt perfect de acord.

Ne-a povestit de monopolul pe care il exercita BOR pe lumanarile de rit bisericesc, incepand de la cele mici, de aprins in fiecare duminica, si pana la cele de botez sau nunti, pe care nu intotdeauna le poti lua dupa pofta inimii Si tot de la ea am plecat cu convingerea ca lumanarile trebuie arse, nu tinute ca obiecte de decor.

Fara prea multe vorbe, de acum cand voi privi o lumanare pe un raft imi voi aduce aminte intotdeauna de atelierul din Cluj unde o tanti toarna parafina in forme, o alta picteaza de mana lumanari aurii pentru Craciun, o alta modeleaza farfuriile pentru lumanari in forme ondulate si tot asa. Nimic nu e produs pe banda rulanta, totul e muncit de mana omului. Pana si logo-ul lor este realizat manual, cu fir special cu care se scrie pe lumanari.

Asa ca nu uitati: ardeti lumanarile, ajutati-le sa isi implineasca destinul!

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: Farmec, Napolact, Ursus, Jolidon, Electrogrup, Arobs, Liliac, Gimmy, Lumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel Athos, Bistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Ziua in care nu am cheltuit niciun leu

Azi dimineata, in timp ce imi faceam ordine in poseta, mi-am dat seama ca ieri n-am folosit deloc portofelul si...

Close