Viata cu doua pisici

0 Flares 0 Flares ×

Tin pe aceasta cale sa le multumesc calduros tuturor prietenilor din online si offline care ne-au recomandat insistent sa ne luam a doua pisica. Nu de alta, dar fara insistentele lor n-am fi cunoscut nivelul de adrenalina la care traim astazi. Chiar si in cea mai banala zi traversam cu stoicism urmatoarele situatii:

1. Miorlait matinal pe doua voci

Cand o aveam doar pe Sara, aveam niste dimineti tare linistite. Pisica se posta in fata usii de la dormitor (n-am dormit niciodata cu ea in pat, incercam macar cele 8 ore de somn sa fim feriti de par de pisica) si abia cand deschideai usa incepea sa miorlaie. Era ca usa de la frigider, pac o deschizi si se aprinde lumina, doar ca in cazul asta lumina se inlocuieste cu mieunatul.

Acum, de cand in viata noastra exista fericire pisiceasca la dublu, mieunatul a inlocuit alarma de la ceas: nu te poate prinde ora 8 dimineata in liniste. Iar pisicilor nu le poti da snooze decat cu pliculet, caz in care devine inutil sa mai speri ca te vei intoarce la somn. Ca dupa aia vor tandrete si/sau joaca.

2. Transfer de obiceiuri rele

Sara, care nu bea apa decat de la robinet, a invatat de la Leia sa bea din vasul de WC. Daca nu vedeam cu ochii mei, n-as fi crezut. A luat obiceiul asta de la cea mica, pe care am oprit-o in ultimul moment sa bea apa imbogatita cu detergent de wc.

In plus, aia mare era sclifosita la mancare, avea mereu boabe in castronel. A venit hamesita cea mica, acum nu mai rezista boabele nici cateva minute, ca le scapara falcile amandurora. Din nou, patternuri comportamentale luate de la una la alta.

Ca revers al medaliei, Leia a invatat de la Sara santajatul emotional prin miorlaituri afectuoase, priviri disperate si plimbari languroase in dreptul dulapiorului unde tinem mancarea de pisici.

3. Gelozie la ordinea zilei

Sunt geloase foc pisicile astea. Sara dusmaneste de la distanta de fiecare data cand Leia se alinta in bratele noastre. In schimb, aia mica se manifesta vehement cand incercam ceva tandrete pentru cea mare sau chiar intre noi: sare in brate, protesteaza, musca.

***

Acum se alearga si se scuipa, acum se iubesc si se spala una pe alta. Cand le vezi dormind una in bratele celeilalte ti se topeste sufletul. Dar peste jumatate de ora se trezesc si reincepe haosul ala caruia te intrebi daca ii vei supravietui cu adevarat, pana la capat.

sara leia

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Tags:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Cand incepe varsta a doua?

Da, da! Tot ce zice Jenna Marbles mai jos e adevarat. Foto: Shutterstock Chestia cu tenul despre care nu mai intelegi...

Close