Doar oamenii fara prieteni duhnesc. Uite de ce

0 Flares 0 Flares ×

Pentru ca eu nu mi-as lasa cu buna stiinta un prieten, un amic, o cunostinta la care tin si de reputatia careia imi pasa cat de cat sa umble prin oras duhnind ca un raton.

Unul din marile defecte ale omenirii este inabilitatea de a-si detecta propriile mirosuri corporale. Paradoxal, desi un om poate sa puta a transpiratie mai abitir ca un sconcs, el nu va simti asta (de aici si declinarea in traditionala expresie “esti un nesimtit”). Cam in acelasi mod in care cel ce sforaie nu va fi deranjat absolut deloc de propriii decibeli, spre disperarea celor din jur.

Recunosc ca asta m-a ingrozit la un moment dat, in sfera ipoteticului, cand mi-am dat seama ca, in ciuda tuturor masurilor igienice de precautie, e posibil sa se intample oricui, inclusiv mie. Oricat de groaznic ar parea, nimic nu te absolva de ipoteza in care mergi linistit si senin in public, trasnind ca o canalizare, fara sa constientizezi catusi de putin asta. Cum spuneam, e marele paradox al omenirii si totodata crucea pe care trebuie sa o purtam.

M-ar linisti, in situatia asta, sa stiu ca am oameni in jurul meu care mi-ar atrage atentia fara sa ezita. Evident, tine foarte mult de tipul de relatie pe care o ai cu omul respectiv. Unui strain in lift nu mi-as permite sa ii spun ‘mirosi dubios’, pe cand un prieten apropiat n-ar scapa neavertizat. Prefer sa il trag eu de urechi si sa traversam impreuna un moment stanjenitor, decat sa se faca de kko mai departe, pe parcursul zilei, pana cine stie cand isi da seama.

Iar asta nu doar la nivel olfactiv, ci si aplicabil pe alte simturi / zone cu potential deranjant, de la traditionalul patrunjel intre dinti pana la scama de pe haine, frunza uscata prinsa intr-o suvita de par sau firul dus la dres. Provocarea, acum, e sa nu ma limitez doar la prieteni, ci sa imi extind orizonturile si sa fac un pustiu de bine si strainilor. E nevoie de o iesire zdravana din zona de confort, sunt constienta de asta, sa-i spui unui strain ‘Puti’.

Dar in felul asta lumea va deveni un loc mai bun, cu fiecare avertizare de genul asta. Sunt gata sa va salvez. De fiecare data cand veti avea nevoie de o avertizare si eu sunt prin preajma, bizuiti-va pe mine.

 

340x_smell

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Sara
  |   
 2. Oana
  |   
 3. miruna
  |   
 4. alice wonders
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Sara si Felix: dragoste la prima degustare

De cand ne-a adoptat Sara, in caminul nostru se practica la scara larga santajul emotional, in special pe la ora...

Close