Din nou in juriul Premiului Augustin Fratila

1 Flares 1 Flares ×

Ce s-a intamplat anul trecut a fost incredibil, in punctul meu de vedere. O initiativa curajoasa si controversata a Asociatiei Casa de Cultura a aliniat doua jurii, unul de specialitate si unul format din bloggeri cititori, la linia de start a literaturii romanesti contemporane. Juriul de specialitate a selectat 5 carti finaliste iar cel de bloggeri cititori a ales romanul castigator.

M-am bucurat enorm cand am aflat ca premiul de 10.000 a fost castigat cartea mea preferata din cele 5 finaliste, Matei Brunul.

premiul augustin fratila 2013

Anul acesta, povestea se repeta cu acelasi premiu (10.000 de euro) oferit de acelasi sponsor (Philip Morris) si cu 56 de romane inscrise, dintre care au ramas in competitie urmatoarele titluri:

 1. Craii şi morţii, de Dan Stanca, Editura Cartea Românească, 2012
 2. Cronicile genocidului, de Radu Aldulescu, Editura Cartea Românească, 2012
 3. Hotel Universal, de Simona Sora, Editura Polirom, 2012
 4. Omar cel orb, de Daniela Zeca, Editura Polirom, 2012
 5. Şoseaua Căţelu 42, de Alina Nedelea, Editura ALLFA, 2012

Am citit deja Soseaua Catelu 42 si m-am apucat de Hotel Universal. Oricare ar fi preferata mea la finalul celor 5 lecturi, sper ca si anul asta sa castige. Nimic nu se compara cu sentimentul ala ca ai ales bine.

Oricum, sper ca sunteti de acord cu mine cand spun ca Asociatia Casa de Cultura face o treaba grozava folosind cele doua jurii: unul de specialitate si celalalt compus din bloggeri cititori. Subliniez aceasta calitate, de blogger cititor, ca sa nu se inteleaga ca incerc abuziv sa ocup vreo nisa.

Contributia mea e strict cea a unui cititor cu blog care vrea sa vada cartile coborand din sferele inalte ale criticii literare catre noi, pamantenii, cei care le citim, le cumparam, le indragim, le purtam in poseta, le imprumutam prtietenilor, discutam de ele samd.

Ati apucat sa cititi vreun titlu din cele 5 finaliste? Daca da, povestiti-mi impresiile voastre in comentarii.

 

 

 

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 1 Google+ 0 1 Flares ×
Comments
 1. maria
  |   
 2. Doina
  |   
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 1 Google+ 0 1 Flares ×
Read previous post:
Refuza sa fii sclava pantofilor tai!

Acum ca a dat frigul, am dat si eu iama in dulapul de pantofi. Duse sunt zilele cand sandalele si...

Close