Despre vise, masini si victorii: Grand Prix-ul Blogosferei

0 Flares 0 Flares ×

Cateodata, cand ai un vis puternic, care tinteste foarte foarte departe, este aproape evident ca visul ala te va gasi intr-o forma sau alta.

De cand te cunosc, weekendurile cu Formula 1 sunt lege. Te uiti la curse, analizezi fiecare campionat, ba cochetam uneori chiar cu ideea unei excursii la Hungaroring sau (de ce nu) Monaco. La finalul fiecarei curse intervine momentul cu podiumul, cu pozele, cu blitzurile la care zambeste cate un Hamilton sau un Vettel sau un Alonso, cu sticla de sampanie mare in mana si cupa deasupra capului. Si privirea ta nu poate fi egalata cand iti castiga unul din campioni, iar narile cauta sa savureze mirosul de cauciuc ars si ulei incins.

Ei bine, cand alimentezi constant un asemenea vis el devine prea puternic ca sa nu te gaseasca intr-o zi, chiar intr-o forma diferita. Caile sale sunt nebanuite: poate ajunge la tine din inboxul iubitei, printr-o invitatie la pre-lansarea Masini 2 (care are premiera saptamana viitoare in Romania).

Si asa ajungi la AMCKart in Pipera, unde tot voiai sa mergi de 3 ani. Dar nu e o seara obisnuita de dat cu karturile: e Grand Prix-ul Blogosferei. Se organizeaza 4 etape de calificari, iar atmosfera devine pe nesimtite chiar una de competitie, chiar daca bloggerii (si mai ales bloggeritele) se mai si distreaza (de exemplu, facand poze cu un podium pe care nu stiu sa-l revendice altfel :P).

Exista si un trofeu pe masura: o masinuta electrica Lightning McQueen. Un baietel pe care il cunosti indeaproape si-o doreste foarte tare, ca de altfel tot ce poarta  insemnele Cars. Asa capeti si o motivatie secundara sa castigi competitia.

Din calificari iesi primul si descoperi ca participantii intrati in finala sunt destul de priceputi iar cursa devine stransa. Al doilea clasat dupa tine are doar 0.3 secunde in plus.

Circuitul european AMCKart e probabil singurul din sudul tarii pregatit sa sustina un asemenea Grand Prix si ma uimeste profesionalismul tuturor, de la cel care iti porneste kartul la cei care iti printeaza timpii.

La final, intr-o festivitate de premiere in care se tot strang emotiile, se striga clasamentul. Si descoperi ca te asteapta locul I, cupa si trofeul, precum si respectul tuturor celor care au asistat la cursa.

Este exact cum vezi la televizor, in weekendurile cu Formula 1. Numai ca de data asta esti pe cealalta parte a blitzurilor si a felicitarilor. Esti cel ce tine cupa deasupra capului, pe cel mai inalt cub de pe podium.

In alta parte, un baietel isi asteapta propriul vis: sa mearga intr-o masina Lightning McQueen electrica. Una adevarata, in care sa incapa.

Multumesc Rogalski Grigoriu (prin Mirela Podea), Top Gear si Masini 2 (in Romania prin Forum Film) ca ati facut posibile implinirea acestor vise. Ma intreb daca va dati seama ca aseara ati creat amintiri, momente pe care unii din noi nu le vor uita niciodata.

Exact cum fac, la randul lor, si filmele Disney.

Despre Grand Prix-ul Blogosferei a mai scris Sabina, iar poze gasiti la Mahmur.info.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Sabina
  |   
 2. John
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 3. Bianca
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Exista notiuni care atrag asupra lor o polaritate clar definita si care te trimit direct intr-o extrema. Zonele gri nu...

Close