Despre imaginea profesionala de succes cu Mihaela Berciu via eva.ro

0 Flares 0 Flares ×

Pentru ca pornesc de la premisa ca o femeie trebuie sa fie si frumoasa si desteapta, Evele mi-au facut o surpriza luna asta si mi-au oferit participarea la unul din workshopurile eva.ro. Am ales seminarul Mihaelei Berciu – “Despre imaginea profesionala de succes” care a avut loc ieri.

Cumva insa, ieri am reusit sa-mi dau cu stangul in dreptul si n-am ajuns la curs, trimitand Biscuitele in schimb. Care s-a teleportat la fata locului, a ascultat cu atentie, a luat notite si a revenit in direct cu detalii intr-un guest post pentru raluxa.com, concluzionand: “Bai, vreau camasa cu butoni!”.

Imagine, maniere, bun gust, comunicare verbala si mai ales nonverbala. Despre asta ne-a vorbit Mihaela Berciu azi la workshopul eva.ro. A inceput prin a ne explica faptul ca evaluarea unei persoane dureaza 2 secunde, apoi mai beneficiezi de inca 60 de secunde dupa care gata, ai fost deja catalogat. Interlocutorul tau si-a creat parerea despre tine si va reactiona in consecinta. Ca atare, trebuie sa exploatezi la maxim cele 2 secunde si apoi minutul pe care il ai la dispozitie.

Mereu trebuie sa comunicam mesaje consistente si consecvente despre imaginea proprie, trebuie sa ne cunoastem valoarea si sa ne controlam tot timpul reputatia. O strangere de mana ferma, fara sa ii rupi degetele celuilalt trebuie mereu insotita si de contact vizual si nu uita niciodata sa zambesti.

Chiar daca e vara, nu trebuie sa ne lasam furate de peisajul de vacanta si sa ne facem aparitia cu degetelele de la picioare la vedere. O tinuta business niciodata nu va fi alcatuita cu acest tip de incaltaminte. Asa ca oricat de torida este ziua, nu veniti in slapi la birou, sau sandale cu toc de seara – mai ales la intalniri! Exista si pantofi mai confortabili cu tocuri medii  precum si incaltaminte estivala cu botul inchis.

Putem construi o garderoba extrem de functionala cu 20 de piese, obtinand cam 80 tinute diferite, toate avand ca piesa centrala sacoul.  Accesoriile mereu vor pune accente in tinuta, dar trebuie sa fie discrete si de calitate, iar ceasul este inca un « must ». Butonii unei camasi albe mereu vor fi mult mai draguti decat un sir de bratari galagioase, iar cerceii cu siguranta nu trebuie sa se balangane in continuu.

In viata profesionala, culorile sunt si ele purtatoare de cuvant, alaturi de croieli si textura materialelor. Este clar ca tebuiesc evitate decolteele generoase, fustele foarte scurte, culorile tipatoare sau texturile foarte fluffy sau transparente, ori cu imprimeuri mari precum si mesaje de orice natura.

In concluzie, ar cam trebui mereu sa afisam seriozitate si profesionalism, dincolo de mesajele si caracteristicile personale. Asta pentru ca in cele 8 ore de lucru suntem reprezentantele unei companii, purtatoarele unui brand cu toate valorile sale (fie el si brand personal).

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. Elena
    |   
  2. biscu
    |   
  3. omuletii verzi
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Plec in Budapesta cu Accent Travel!

Weekendul asta sunt la plimbare prin Budapesta, in turul de presa al Accent Travel care si-au lansat saptamana asta noua...

Close