Deciziile de An Nou

0 Flares 0 Flares ×

Nu, nu sunt rezolutii, sunt doar decizii sau promisiuni.

REZOLÚȚIE s. f. 1. hotărâre adoptată în urma unor dezbateri colective. ◊ document adoptat prin vot de un congres, o conferință, o plenară etc. 2. rezolvare a unui act, a unei cereri. 3. (jur.) anulare, cu caracter retroactiv, a unui contract în urma nerespectării condițiilor prevăzute. 4. (med.) dispariție treptată a unui proces inflamatoriu, urmată de resorbție. 5. (inform., radio, tv.) număr de linii ce pot fi afișate într-un spațiu egal cu înălțimea ecranului. (< fr. résolution, lat. resolutio)

Haide, recunoaste ca si tu ai cateva ascunse in maneca Revelionului ce sta sa inceapa. Acum ca s-a ajuns la linia de finish a lui 2010 (cand a trecut?) esti tentat sa traduci cateva din inconsecventele si esecurile ultimului an in rezolutii de An Nou, proaspete promisiuni catre tine insuti, ba chiar si cei din jur.

Cateva din cele mai frecvente asemenea promisiuni sunt:

 • De la anul nu mai fumez: “Gata, pe 1 ianuarie la 00:01 sting ultima tigara. Am zis!” Si jumatate din petrecerea de Revelion devine un mic sevraj. Ai o metoda de lasat de fumat? Ai idee daca momentul optim sa devii nefumator este la o petrecere unde cei din jur fumeaza si beau ca porcii? Sau momentul magic incepe cand te trezesti si descoperi ca nu ai cu ce sa-ti umpli cele doua zile libere de inceput de an?
 • De la anul nu mai beau: variatiune la promisiunea fumatului care se devalorizeaza  totusi in cadrul petrecerii de Revelion, fiindca tocmai ai baut pana acum in celalalt an. In general poti rezista mai mult cu promisiunea asta, mai ales daca nu ai un Sf.Vasile sau un Sf.Ion in cercul de prieteni. Si totusi multa lume trage de rezolutia asta neimaginandu-si vara urmatoare cum va sta pe plaja sau la terasa fara o bere rece in fata. Promisiune goala, dogita, care valoreaza fix cat aerul pe care l-ai introdus in ultimul pahar.
 • De la anul merg la sala: pe asta greu o cred pana si semnatarii olografi ai legamantului. Ai vreo sala pe langa casa sau pe langa job? Ai cu cine sa mergi la sala? Ai un plan de workout sau esti dispus sa discuti cu un instructor care sa iti planifice o strategie de exercitii? Daca nu ai raspuns cu da la intrebarile astea, lasa-te de pe acum de promisiuni fara acoperire.
 • De la anul tin cura de slabire: din pacate, promisiunea asta nu o include neaparat pe precedenta. In prag de An Nou, tot mai multi ingroasa randurile aspirantilor la pierdut kilograme fara un dram de efort fizic. Si aici lucrurile se intampla dupa ureche, de parca spiritul inceputului de an i-ar ghida fara gres spre dieta ideala. Si, evident, succesul e cam acelasi.

Practic, a auzit cineva de rezolutii de An Nou materializate in grozave realizari si fantastice succese? Oare Pierre si Marie Curie si-au promis de Revelion ca o sa descopere poloniul si radiul? Nadia Comaneci si-a zis in prag de An Nou ca are chef de un 10 la Montreal? Exista cineva care chiar si-a indeplinit promisiunea marcata de trecerea intr-un an nou?

Nu prea, iar daca ciulesti urechile, incepand cu 1 ianuarie auzi bocetul surd al promisiunilor nerespectate de Anul nou, alunecand una cate una spre Revelionul urmator…

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Manuel
  |   
 2. Denisa
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 3. Bucur
  |   
 4. Ruxandra
  |   
 5. Liviu
  |   
 6. Glappy
  |   
 7. Dorin
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Petrecerile de Craciun

Primul party de anul asta a fost organizat de Hotcity si derivat direct din provocarea "Wear Something Red". Oana Bratila...

Close