De ce am plans azi: Alex Pirvu la Next Star

0 Flares 0 Flares ×

Pe sleau: trustul Pro mi se pare singura entitate de showbiz din Romania cu adevarat capabila sa fabrice vedete bazandu-se pe calitatile si talentele lor autentice. Din pacate “vocatia” asta s-a pierdut pe drum undeva intre Romanii au Talent (circ cu dresori de caini si alte giumbuslucuri) si Vocea Romaniei (rampa de re-lansare pentru foste si actuale staruri de mana a doua, a treia & beyond, diamante false sau prea intens slefuite, rutinate in baruri si cafenele pe scene de cover-uri). Am fost in ambele emisiuni in studio, am avut ocazia sa le vad debutand ‘in forta’ si scazand in calitate pe masura ce inaintau in sezoane.

Se cunoaste de la o posta ca nedorind sa canibalizeze Vocea Romaniei, masinaria PRO a retras din Romanii au Talent toate talentele muzicale, impingandu-ne in fata ochilor un balci searbad si reincalzit. M-am uitat saptamana trecuta la prima editie RAT sezonul 4 si erau acolo cam multe reveniri comic-scalambaite ca sa nu crezi intr-un fee de participare pe alocuri. In ritmul asta, denumirea show-ului ar trebui regandita astfel incat sa inlocuiasca termenul de “talent” cu “chef de distractie” sau ceva pe acolo.

In situatia asta, vocile cu adevarat inzestrate, prezentele de tip #pieledegaina, momentele alea inaltatoare si ciudate (Susan Boyle, Narcis Iustin Ianau) care iti trezesc si iti infioara simturile, facandu-te sa te intrebi unde au stau pana atunci oamenii aia se muta la emisiuni de mana a doua din punct de vedere al audientei, gen X Factor (hai, recunoasteti, la cate editii v-ati uitat de fapt?) sau Next Star, despre care pana azi nici nu stiam ca exista. Fara niciun fel de cochetarie superioara de tipul “nu ma uit la televizor“, chiar nu stiam de existenta acestui show de talente pentru ca filtrez fara ezitare orice productie TV care e prezentata de Dan Negru si, in general, nu interactionez cu Antena 1 decat in trecere spre alte canale.

Si revin la titlul articolului. Am plans pentru ca l-am ascultat pe pustiul asta (aparent a castigat Next Star), pentru ca l-am descoperit plecand de la un articol care comenta un link dat de Brian May pe Facebook (!!!), pentru ca e mititel si orb, pentru ca a castigat o emisiune care nu imi spune nimic, pentru ca l-au jurizat Pepe si Connect-R, pentru ca vocea aia merita un premiu mai mare si un video cu milioane de vizualizari.

Mi-au dat lacrimile de la toata emotia pe care mi-a transmis-o prezenta si interpretarea lui. Pentru ca si-a ales o melodie atat de grea, serioasa, de om mare si de vedeta si mai mare, o melodie care a scris istorie muzicala. Pentru ca la final, acel ‘multumesc’ a sunat dulce copilaresc, dupa care a intervenit vocea gajaita a lui Dan Negru, ca niste unghii scartaind pe o tabla. Pentru ca singurele highlight-uri post-emisiune pe care le-am gasit pe Youtube au fost prezenta intr-un concert Marcel Pavel si o interventie in Acces Direct (ma doare sufletul sa mentionez emisiunea asta pe blog).

Am plans pentru ca o stiam de demult pe Bianca Ryan, singura capabila sa imi mai rascoleasca asemenea emotii la prima prezenta intr-un concurs de talente. Pentru ca Bianca a avut o copilarie tinuta in puf si lipsita de handicapuri fizice, a scos un album dupa aia si a devenit o vedetuta. A primit rampa de lansare pe care o merita si au aplaudat-o in 2006 Brandy Norwood, David Hasselhoff si Piers Morgan. Acum are pagina de Wikipedia, o discografie si o filmografie.

Ambii copii au ceva in comun: fiecare a castigat emisiunea unde s-a prezentat, rascolind asa emotiile tuturor celor care i-au ascultat. Dar realitatea e ca Romania nu e capabila, in momentul asta, sa isi rasplateasca momentele deĀ talent shine. Nu le putem multumi acestor copii si nu ii putem ridica asa cum merita.

Concret: ce se va intampla cu Alex Pirvu si cu minunata, incredibila lui voce? De-aia am plans.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Dusmanul cablurilor din casa

...eu sunt. Nu va puteti imagina cat de mult detest cablurile scapate de sub control intr-un apartament. Traseul lor neregulat...

Close