Daca Viata mea ar fi o persoana…

0 Flares 0 Flares ×

Am citit weekendul asta o carte de la Editura All – una din noutatile lor: “Intalnire cu Viata” de Cecilia Ahern, autoarea best-sellerului “PS: I love you”. Eram la mare si cartea mi s-a potrivit perfect in palme, asa ca n-am mai lasat-o pana am ajuns la ultima fila.

Lucy Silchester şi-a părăsit iubitul perfect pentru că relaţia nu mai mergea şi a demisionat fiindcă nu era de acord cu politica firmei. Acestea sunt numai două dintre poveştile pe care Lucy le-a spus prietenilor şi familiei ca să-şi mascheze eşecurile. Există însă cineva care ştie adevărul. Viaţa ei, un bărbat nefericit, cu ochii injectaţi şi îmbrăcat într-un costum şifonat, îi trimite scrisoare după scrisoare, insistând ca ea să vină la o întâlnire. În cele din urmă, Lucy acceptă invitaţia şi măştile încep să cadă…

E o carte usurica, dar mie mi-a vorbit in emotii puternice. Am asteptat pe tot parcursul romanului ca metafora Vietii intrupate intr-o persoana distincta sa se risipeasca, sa se transfere undeva in imaginatia autoarei. Nu s-a intamplat, Viata a ramas acolo, umar la umar cu eroina, ancorat in procesul ei de transformare, de revenire la stadiul de fiinta vie. Ba chiar a evoluat alaturi de ea – la inceput arata rau, iar pe parcurs, in masura in care situatia lui Lucy se imbunatatea, aspectul si tonusul lui reflectau asta. Pana la happy end.

intalnire cu viata

Cartea asta m-a facut sa ma intreb: daca Viata mea ar fi o persoana, cum ar arata ea? E un exercitiu frumos de imaginatie la care m-a inspirat autoarea cartii. Cum ar fi Viata mea?

In primul rand, cred ca ar fi mica de inaltime, la fel ca mine. Nu-mi vad Viata capatand alte proportii. Apoi ar fi cu adevarat hiperactiva, mereu facand cate ceva, fiind ocupata cu o agenda din cale-afara de plina. Cred ca ar fi si destul de severa. M-ar admonesta de fiecare data cand gresesc sau insist pe o directie neprielnica. Si nu s-ar teme sa imi aplice represalii in cazuri extreme.

Viata mea s-ar simti bine cu mine pe o plaja pustie, intr-o insula greceasca scaldata in soare mediteranean generos. Am inota nesfarsit in ape turcoaz si am uita de dimensiunea in care se masoara timpul, ajungand doar la unitatea data de soare: zi / noapte. S-ar tine de glume, dar in acelasi timp ar sti sa fie incredibil de serioasa. Stiu ca m-as baza pe ea in orice moment, chiar daca as intui la ea un usor disconfort de fiecare data cand ar ramane singura – motiv pentru care i-as cauta in permanenta prieteni cu care sa creeze legaturi trainice.

Viata mea ar fi tot ce sunt eu, reflectata intr-o oglinda cu un sens mai clar de directie. Mi-ar zambi superior si ar lasa mereu impresia ca stie ea mai bine unde ne indreptam si de ce. As iubi-o cu bune si rele, fie ca alege sa imi vorbeasca raspicat sau ma lasa pe mine sa bajbai. Si chiar atunci cand m-ar servi cu zoaie, asa cum a facut-o azi in fermecatorul online romanesc, chiar cand m-ar face sa ma trezesc cu un ochi umflat de la aerul conditionat si cu o durere de cap patrunzatoare, eu tot as aprecia-o, in ciuda capriciilor. Ca doar o Viata am!

Daca Viata ta ar fi o persoana, cum ar arata si ce relatie crezi ca ati avea?

love life

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Idee gratuita de business: baby-sitter de plante

O dau gratis, in speranta ca la un moment dat ma voi putea servi de rezultat, in eventualitatea in care...

Close