Cum l-am cunoscut pe Emil Boc

0 Flares 0 Flares ×

Pe drum spre Cluj Brands Tour, pe cand calatoream in fabuloasa Kia a lui Piticu, am vazut ca mi-a dat follow pe Facebook contul @emil_boc. Nu i-am dat foarte multa importanta, pentru ca n-aveam suficienta baterie la telefon incat sa aflu daca e un cont-parodie sau chiar unul oficial. In fond, conturile de politicieni de la noi se activeaza mai degraba in preajma alegerilor, cand echipele lor de comunicare descopera online-ul in timp ce implementeaza strategii mai mult sau mai putin eficiente.

Aveam sa aflu cand am ajuns la hotel ca e contul personal (o nuanta distincta fata de oficial) al lui Emil Boc, actualul primar al Clujului, care daduse follow tuturori celor implicati in proiectul Cluj Brands Tour si, mai mult, se intinsese la vorba cu ei pe Twitter.

A doua zi de foarte dimineata, experienta Cluj Brands Tour a inceput cu o vizita la Primaria Cluj si cu o strangere de mana din partea lui Emil Boc. Degajat, foarte la curent cu tendintele social media (tocmai isi daduse checkin pe FourSquare) si mai ales vizibil implicat in tot ce tine de Cluj, omul avea exact aerul unui gospodar care primeste musafiri pe parcela lui.

Desi imi fusese relativ antipatic in calitate de prim ministru, l-am simpatizat imediat pe primarul Clujului. Am luat loc la imensa masa de consiliu si am discutat cam o ora, timp in care discursul lui s-a adaptat lejer la natura audientei. Pe langa internet, social media si bloguri, am ajuns usor si la tendinte in tehnologie, precum mufa cea noua de pe iPhone 5, de exemplu:)

Emil Boc sta si el pe Facebook, unde e foarte vioi si comunicativ, are Twitter asa cum am mai zis, are FourSquare si isi da zilnic checkin la Primarie – ma intreb cand o sa castige mayorship-ul de acolo:). Pe pagina lui de Facebook am descoperit, de exemplu, filmul asta impresionant despre Cluj:

Mai mult, proiectele si planurile municipalitatii au si ele o latura sociala. De exemplu, candidatura orasului la European Youth Capital 2015 poate fi sustinuta de oricine pe Facebook, iar succesul depinde si de volumul de sustinatori. Sa ii recomandam o campanie de Facebook ads?

Faptul ca turul brandurilor clujene a inceput in Primaria Capitalei mi s-a parut atat o certificare pentru noi, bloggerii participanti, cat mai ales o recunoastere publica a eforturilor depuse de organizatori pentru ca acest proiect sa se intample corespunzator. Daca la un moment dat si-or primi si salariile, e cu atat mai bine:)

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: Farmec, Napolact, Ursus, Jolidon, Electrogrup, Arobs, Liliac, Gimmy, Lumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel Athos, Bistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
No Responses
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Jurnal de Cluj Brands Tour: plec catre un altfel de Cluj

Se pare ca, inevitabil, cel putin o data pe an ajung in orasul cu farmec. Din fericire, asta se intampla...

Close