Cosmetice bio. Ne bagam sau nu?

0 Flares 0 Flares ×

Am stat deoparte pana acum departe de tot ce purta titulatura BIO ca de un club select dar strict in care, daca intri, esti obligat sa renunti la absolut toate micile placeri vinovate date de produsele obisnuite.

Stiu ca la baza, tot ce pui pe piele, organul tau cu cea mai intinsa suprafata, poate fi echivalat cu ceea ce mananci caci tot in organism ajunge, asadar toxinele/chimicalele din cosmetice sunt la fel de nocive ca si E-urile din mancare. Dar toata viata am trait cu ideea ca m-ar consuma fizic si financiar cautarea alternativelor BIO pentru toate lucrurile pe care le consum.

Mai pe romaneste, preturile mi se par usor intimidante iar angajamentul pe care ti-l iei fata de tine insati cand adopti un regim de viata marcat de produse organice e prea mare si prea restrictiv pentru mine, cel putin acum. N-as putea sa am un demachiant BIO cata vreme samponul pe care il folosesc e unul clasic, cu ingrediente industriale. N-as putea sa folosesc o crema de zi BIO dar sa mananc la fastfood sau sa beau Cola.

Once you go BIO, you never go back. Devii mai responsabil, citesti mai multe etichete, scoti mai multi bani din buzunar. O asemenea responsabilitate trebuie sa vina din convingere. Trebuie sa simti asta prin – ca tot vorbim de cosmetice – toti porii ca sa actionezi in consecinta, iar eu inca imi caut motivatia. In acest punct e ca si cand m-as alatura vegetarienilor in conditiile in care, de principiu, empatizez cu ei (mai ales cu cresterea si sacrificarea animalelor) dar salivez in continuare la fripturi suculente.

Pe de alta parte, argumentele ce se leaga de sanatate si vitalitate ma tenteaza sa “sar gardul”, asadar va provoc sa-mi dati argumente pentru a adopta un stil de viata BIO la cosmetice mai degraba, ca la mancare e ok, mai o salata mai o apa plata.

Vreau sa inteleg acest fenomen si sa simt contrastul fata de produsele industriale si diferenta in calitatea vietii pe care o aduc produsele organice. De aceea voi testa noua gama SANTE, proaspat lansata in farmaciile City Pharma, gama care se lauda cu produse pentru piele si par cu ingrediente din culturi certificate ecologic, absolut organice, fara  coloranti sintetici, arome sau conservanti.

Iar daca aportul vostru si al lor va fi suficient de semnificativ, daca ma convingeti ca lucrurile BIO v-au schimbat viata in bine, poate imi faceti un pustiu de bine si asta va marca inceputul unui nou capitol din BIOgrafia Raluxei:)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. ana
  |   
 2. Raluca Popa
  |   
 3. iYli
  |   
 4. Lara
  |   
 5. coco
  |   
 6. Roxana
  |   
 7. Eugenia
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Ba eu il iubesc pe RazvanBB…

...drept pentru care vreau sa merg la workshopul Blogoree pe care il sustine sambata, workshop pe tema “Ce poate face...

Close