Cand copilaria te ajunge din urma

0 Flares 0 Flares ×

O surpriza primita aseara m-a catapultat in bratele nostalgiei si m-a convins sa o impartasesc si cu voi.

E vorba de un veritabil “kit de copilarit” sau, mai degraba, de retrait copilaria. Tot ce vedeti in imagine are o incarcatura de semnificatii pentru mine si imi trezeste amintiri de demult (vechi cam de 25 de ani, asa).

IMG_0053

Avem acolo:

 • carte de colorat si creioane colorate – da, am fost copilul care colora depasind conturul, o veritabila nonconformista care si-a ratat vocatia de grafician-ilustrator :)
 • plastilina – imi placea sa o modelez, dar nu imi placea mirosul. Si parca niciodata nu ‘scoteam’ chestii la fel de dragute precum colegii. Deci nici sculptor si nici brutar nu promiteam sa ajung
 • colectia ‘In fata blocului’ – Doamne, cate jocuri mai jucam in fata blocului! Pe atunci era un bulevard plin de verdeata si bancute, nu o parcare. Si la fiecare bancuta era cate o ceata de plozi, inclusiv subsemnata, care zbierau in cadrul vreunui joc. Nu stiu cum ne suportau locatarii, dar multi ne erau parinti, asa ca erau obligati :)
 • creta colorata – pe vremea cand nu exista Instagram si hipsterii se numeau hipioti, imi placea maxim sa desenez pe asfalt, chiar daca nu imi poza nimeni creatiile. Tin minte ca existau si concursuri unde se lasa cu adevarate opere de arta, niste efemere transpuneri la orizontala ale graffiti-ului de azi.
 • coarda – faceam, impreuna cu prietenele din fata blocului, adevarate campionate de sarit coarda. Cardio 100%!
 • elasticul: ok, pe asta nu prea l-am jucat. Cine poate sa-mi spuna cum se procedeaza?
 • bombonele CIP – stiti cum se mananca ele de fapt, nu? Direct din cutie, cu limba :) Ce-i drept, si cutiile si bomboanele erau mai mici #pevremeamea, nu dadeai in diabet daca mancai toata cutia
 • guma Turbo – cat puteam sa colectionez surprizele alea! Ce-i drept, mai mult baietii se pricepeau sa isi extinda colectia si sa schimbe dublurile. Ce vremuri…

Daca mai gaseam in kit-ul surpriza si o pereche de patine cu rotile (nu role!), precum si o inghetata Polar de-aia originala, puteam spune ca m-a ajuns toata copilaria din urma, dar oricum abia am facut fata nostalgiilor. Unicredit Tiriac Bank, adultul din mine va multumeste ca i-ati reamintit de copilul pe care inca il poarta in suflet si in amintiri.

Am aflat, cu ocazia asta, si de expozitia “Play & Rewind” gazduita la Hanul Gabroveni si realizata de Romanian Design Week in colaborare cu voi si cu Unicredit si cu Institutul Cultural Roman din Stockholm, ce reuneste lucrarile a 37 de designeri romani. Expozitia e deschisa pana pe 24 mai si aduna jocuri, carti si obiecte de design contemporan inspirate din universul copilariei. Aici e un FB event ce reuneste mai multe detalii, in caz ca va doriti un ‘trip down memory lane’.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. Eli
  |   
 2. Anghel Marius
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Hey Hotspot Coffee,

Update: aparent am vazut eu stramb. S-au mutat din locatie acum ceva vreme, iar noii locatari, cei cu frappucino-ul cel marsav, se...

Close