Ati primit colindatori sarbatorile astea?

0 Flares 0 Flares ×

Nu de alta, dar la mine in bloc au circulat aproape exclusiv grupuri dubioase de etnici un pic prea in varsta pentru a fi considerati adorabili atunci cand lalaie un colind.

Cand eram FOARTE mica, ma duceam cu colindul doar in blocul nostru, exclusiv la vecinii cu care erau apropiati ai mei. Sunam la usa, imi raspundeau, intrebam “primiti cu colindul?”, zambeau afirmativ, colindam, primeam, plecam. Cand am depasit varsta la care chestia asta parea adorabila, m-am oprit.

Acum, pare de-a dreptul o agresiune. Cete numeroase lalaie pe scara in timp ce bat agresiv la usi. Este deranjant si poate fi chiar periculos. Efectiv nu imi pot imagina cine isi deschide larg usa unui grup de necunoscuti, pusi pe capatuiala. Mai ales ca geanta, respectiv portofelul, stau de obicei in holul apartamentului, la cuier, fix langa usa de la intrare.

Plus ca mai sunt si cetele cu capra / cu ursul care bubuie printre blocuri. Pe aia chiar nu ii inteleg, se asteapta sa le arunce lumea bani de la balcon? Si asa sarbatorile sunt costisitoare, isi doreste cineva sa arunce, ad litteram, bani pe geam? Apreciaza cineva intreruperea asta galagioasa, care frizeaza tulburarea linistii publice? Cat sa tii la traditii ca sa le apreciezi si asa, terfelite, cu iz de mahala?

In Bucuresti, colindatul, in esenta sa mercantila, s-a transformat in ceva urat si deranjant. Sigur, la tara, datinile probabil inca se mai respecta frumos, dar orasul a poluat traditia asta dincolo de orice utilizare.

Spuneti nu colindatorilor in gasti dubioase si poate, doar poate, intr-o zi n-o sa va mai bubuie nimeni in usa de sarbatori.

Si o intamplare reala pe final (pe mine m-a amuzat): o prietena farmacist, exasperata de cetele de tigani cu capra care le trec zilnic pragul farmaciei in perioada asta (da, intra si in magazine sa ceara bani, aparent!) le-a zis la un moment dat unor costumati de-astia galagiosi care dadeau sa intre: “Gata, plecati, va rog, ca ne-am saturat de voi!” La care raspunsul lor a fost: “Si noi ne-am saturat de farmaciste!” WTF??

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. ithanium
  |   
 2. Amy
  |   
  • Raluca Oda
   |   
   • Amy
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
2016

E ceva in legatura cu ziua asta, nu-i asa? Oricat de siropos si de banal suna ideea de a-ti face...

Close