Cateva cuvinte despre epilarea definitiva

0 Flares 0 Flares ×

Epilarea definitiva este o mai veche preocupare a mea pe care am reluat-o acum, in prag de vara, cand Medas mi-a propus sa incerc o sedinta de IPL in cadrul campaniei lor de primavara. Chiar daca o sedinta de epilare definitiva nu este suficienta pentru a obtine rezultate (in general e nevoie de 6-8 sedinte), m-am dus pentru a ma documenta si a decide “pe pielea mea” daca vreau sa merg mai departe cu asta.

Cum s-a intamplat efectiv? Am ales o zona, si anume zona gambelor – cele pe care se efectueaza acel asa-zis “epilat scurt” pe care multi barbati nu-l inteleg, gandindu-se ca probabil ajustam lungimea firelor de par:). Am mers la Medas, la dermatologie cosmetica, unde am avut o consultatie initiala cu medicul, care a evaluat natura firului de par si mi-a pus in vedere la ce sa ma astept, apoi am stabilit programarea efectiva a momentului in care urma sa ma intalnesc cu IPL-ul.

A durut un pic – acolo, in derma, o radacina vie este distrusa, arsa. Deci da, simti ca o mica arsura de fiecare data cand laserul iti intalneste pielea. Dupa sedinta trebuie sa te protejezi de soare si apa fierbinte, sa iti menajezi zona respectiva ca dupa o trauma. Abia dupa doua saptamani de la fiecare sedinta poti spune ca ai revenit la normal. In timpul asta, firul de par ars din radacina va continua sa creasca atat cat a reusit deja pe sub piele, dupa care va cadea.

De ce am ales sa ma duc, totusi, la acea unica sedinta pusa la dispozitie de Medas, desi in general e nevoie de 6-8 sedinte per zona pentru succes total? Deoarece am oricum pielea mai neteda si pilozitatea mai redusa decat media si m-am gandit ca distrugerea acelor radacini ma va ajuta pe urmatorul an la epilarea cu epilatorul.

Dupa IPL, pot sa spun ca argumente pentru a lasa batranul epilator deoparte exista, la fel cum exista si motive sa privim, in continuare, epilarea definitiva cu circumspectie.

Cel mai important factor de intimidare la epilarea definitiva e pretul (pana pe 10 aprilie Medas are 50% reducere la serviciile de acest gen), apoi procedura destul de complexa si cu mici riscuri de leziune a pielii, riscuri care necesita extra grija. Adica nu e chiar epilare prin ceara sau epilator – ai smuls, ai terminat, ai plecat. Pielea care a stat sub laser are nevoie de ingrijire si menajare.

Daca vreti sa recurgeti la epilare definitiva prin IPL, va recomand sa o faceti cu ajutorul unui medic specialist dermatovenerolog. Pe mine m-au ajutat foarte mult discutiile cu doamna doctor Chirtes de la Medas Profesional, care m-a ajutat sa imi ajustez asteptarile, m-a pus in tema cu riscurile, cu mecanismul efectiv al epilarii si cu ce urma sa se intample. Mi-a explicat atat de amanuntit procedura incat mi-am dat seama ca, daca alegi sa recurgi la epilarea difinitiva intr-un cabinet medical, e cel mai bun si responsabil lucru pe care poti sa il faci pentru tine si pielea ta.

Iar sentimentul de neted pe care il am acum – si care se mentine – e imbatabil:)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. BIBI
  |   
 2. Alina Constantinescu
  |   
 3. Raluca Popa
  |   
 4. Alina Constantinescu
  |   
 5. Fumatorul Vesel
  |   
 6. eliza
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
O zi din viata unei fete care facea prea multe

Cu o seara inainte adormise tarziu, aproape cu laptopul in brate. Dimineata, cand alarma de pe smartphone trambita o ora...

Close