Car Mania si reclama Golden Brau pe taxiuri

0 Flares 0 Flares ×

Ramanem in sfera auto pentru ca Golden Brau fara alcool a organizat azi Car Mania, un eveniment pentru toti cei pasionati de masina lor. In paranteza fie spus, pe mine ma uimeste inca o data cum familia Heineken (din care face parte brandul Golden Brau) reuseste sa abordeze atat de original partea de BTL si evenimente (vezi Tabara de Reformare). It takes an open mind and they’ve got it.

Ce s-a intamplat azi in Piata Constitutiei, intre 11 si 15? Pai s-a intamplat Car Mania, adica soferii pasionati de masinile lor au avut parte de o sesiune de rasfat auto cu spalat profesional, cosmetica auto, verificare roti si alte asemenea, in timp ce au savurat un Golden Brau fara alcool pe margine. Caci, in fond, e nevoie sa fii rasplatit cu o bere fara alcool buna pentru pasiunea care nu te desparte niciodata de masina ta.

In primul rand mi se pare un mod foarte potrivit de a creste atasamentul fata de un brand sa il vezi cum se mobilizeaza spre a-ti rasfata “iubita”, indiferent ca e masina proprietate personala sau cea cu care faci business. Din punctul asta de vedere, Car Mania a fost un succes.

golden brau fara alcool carmaniagolden brau fara alcool carmaniagolden brau fara alcool carmaniagolden brau fara alcool carmaniagolden brau fara alcool carmaniagolden brau fara alcool carmania

In al doilea rand cred ca Golden Brau a folosit foarte eficient reclama pe taxiuri. Vazusem deja prin oras reclame la Golden Brau fara alcool montate pe taxiuri, iar la Car Mania era plin de taximetristi. Ca si in cazul Rexona in RATB, cei de la Golden Brau au mers exact acolo unde consumatorii aveau nevoie de ei – in taxiuri:

 • taximetristii (care conduc toata ziua, automat vor consuma bere fara alcool)
 • cei din trafic care ii vad (sunt si ei tot la volan, again foarte eficient targetata reclama pe taxiuri)
 • cei care au baut si cauta un taxi (reminder ca Golden Brau fara alcool le-ar fi permis sa mearga cu propria masina)
 • etc etc

E nevoie de curaj sa intri cu un statement de genul “pasiune fara limite” pe piata brandurilor de bere fara alcool, un produs nu foarte iubit de public (se bea “de nevoie”, nu “de placere”). Odata ca poti sa-ti educi consumatorii sa isi schimbe perceptia despre produs, si a doua oara ca te diferentiezi clar de brandurile concurente, ce evoca doar mecanic trasatura de produs nealcoolizat, fara sa trimita la “sentiment”.

Si, nu in ultimul rand, berea e foarte buna si reuseste sa replice destul de fidel gustul de bere pe care il cauta toti soferii care comanda alternativa fara alcool. Dovada ca o nisa nu e niciodata suficient de ocupata cand e vorba de un produs cu adevarat bun.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
 1. George
  |   
 2. Mr. Cabo
  |   
  • Raluca Popa
   |   
 3. Mr. Cabo
  |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Despre vise, masini si victorii: Grand Prix-ul Blogosferei

Cateodata, cand ai un vis puternic, care tinteste foarte foarte departe, este aproape evident ca visul ala te va gasi...

Close