Bec in biznis

0 Flares 0 Flares ×

Am avut un mic respiro de aproape doua saptamani, complet necesar pentru trup, minte si suflet. S-au adunat foarte multe chestii de povestit, mi s-au intamplat multe, majoritatea frumoase, in principal legate de vacanta in Tenerife dar si pe aici.

Pana ma adun eu sa povestesc (sa nu aveti mari asteptari, mi-am dat seama ca nu sunt un storyteller de vacanta prea bun, asa cum sunt Tomata sau Camelia) vreau sa protestez in mod public si deschis impotriva unei practici odioase de schilodire a limbii engleze, in scris.

Care e faza cu scrierea fonetica, de sant, a cuvintelor din engleza, cum am facut eu in titlu? Cum se ajunge la asa ceva si de ce ar crede cineva ca e mai interesant sa se exprime prin insiruiri fara sens la care cititorii nu fac altceva decat sa se uite stramb? Inteleg ca, mai ales daca ai vocabularul sarac, ajungi te plictisesti de scris mereu aceleasi platitudini pe blog, retele sociale sau prin emailuri. Dar in niciun caz nu e interesant, atractiv sau inteligent sa scrii, chiar si in gluma, uelcam in loc de welcomehepi barzdei in loc de happy birthdaygud dei in loc de good day.

Scrisul pseudo-fonetic (ca scrierea fonetica e altceva) nu va fi niciodata decat un mare don’t, atat pe internet cat si in orice alte medii va mai apucati sa scrijeliti in limba lui Shakespeare. Niste constructii pueril agramate si fara pic de eleganta nu vor fi niciodata un trend in evolutia lingvistica a umanitatii. Va rog, vindecati-va de asemenea constructii si avertizati-i si pe altii ca astfel schilodesc ultima urma de eleganta in scris.

Hai sa nu ducem engleza (nici macar romgleza!) la nivelul ala, ochei OK?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Comments
  1. Ursa
    |   
  2. Alin
    |   
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Tenerife in octombrie sau de ce sa investesti intr-o vacanta

Ma rog, noiembrie. Sunt aici de 5 zile, suficient incat sa uit in ce zi suntem. Azi, unica si marea...

Close