Anul si aspiratorul

0 Flares 0 Flares ×

Nu stiu exact cand mogulii tehnologiei au stabilit ca aspiratoarele vor deveni consumabile, dar pe mine ma afecteaza cat se poate de direct si personal. Pentru ca in ultimii opt ani am schimbat, cred, vreo sase aspiratoare si in curand cred ca imi fac abonament anual la emag.

Am trecut prin aspirator cu sac textil, aspirator cu sac de panza. Aspirator fara sac. Aspirator cu filtrare umeda. Aspirator albastru. Aspirator rosu. Aspirator galben. Aspirator negru. De toate – si toate isi dau obstescul sfarsit in bratele mele, de parca am fi la finalul vreunui film siropos.

Cel mai recent a decedat azi dimineata, un Samsung atat de nou, incat inca mai are pagina de produs pe emag. In august ar fi implinit doi anisori dar destinul i-a fost curmat prematur, din cauze necunoscute. Desigur, as putea sa il duc la garantie, daca asta n-ar presupune (imi imaginez):

  • luat timp din ziua de lucru pentru ca, nu-i asa, si in biroul de garantie lucreaza oameni care trebuie sa ajunga seara acasa, deci ni se suprapun orele de program.
  • carat magaoaia in outfit de birou, pentru ca dupa aia merg la job, nu-i asa.
  • lasat la reparat in atelier
  • cel mai important, petrecut pana la 21 de zile lucratoare / calendaristice / whatever fara aspirator!!

Primele puncte mai treaca-mearga, dar cum sa stau sa matur atata timp pe jos? Fie-va mila, domnule angajat-la-biroul-de-garantii, am doua pisici acasa. Nu doar ca vine menajera saptamanal pentru curatenia generala, dar mai intervin si eu in restul saptamanii sa aspir un fotoliu plin de par, o podea din baie plina de graunte de silicat, un hol plin de mancare-boabe. Cum as putea eu sa supravietuiesc in timpul in care dvs mi-l reparati / schimbati pe garantie?

Asadar, scenariul se modifica dupa cum urmeaza:

  1. Menajera ma anunta ca a mai murit un aspirator (cumva, in ultima vreme, au preferat sa moara in bratele ei)
  2. Noi intram pe emag, facem o comanda noua
  3. Vine noul aspirator a doua zi. E nou, sclipitor, trage de numa’
  4. Ne promitem ca gata, de data asta il ducem pe cel vechi la service, nu se mai poate asa, irosim banii pe ele
  5. Trec vreo doua saptamani in care ma impiedic de cadavrul vechiului aspirator prin casa. Cel nou e mai sclipitor ca oricand.
  6. Il scot pe cel vechi in scara blocului, la ghena, cu tot cu certificat de garantie, sperand ca “o sa il ia cineva care are nevoie de el si o sa il repare”.

S-a intamplat in 2014, se intampla si in 2016 si probabil ca se va intampla din nou la anu’. Cimitirul meu virtual de aspiratoare se mareste de la un an la altul si cumva nu nimeresc sa rectific situatia.

shutterstock_283424657

Cred ca in curand o sa imi iau un mamut de-asta.

Si da, stiu de povestea lui “Vacuum guy” pe care Reddit l-a facut celebru. Stiu si ce marci recomanda el. Sorry, dar bugetul inca zice “nu”, mai ales ca nici mortaciunile mele de pana acum n-au fost cele mai ieftine din targ.

Foto: Shuttestock.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 0 Flares ×
Read previous post:
Nu sunt confortabila cu nuditatea feminina

Nu cred ca apartenenta la acelasi sex justifica - sau implica automat - renuntarea la intimitate. Faptul ca impartasim aceeasi...

Close